Fokozódik a megszállt területeken az ukrán ellenállás

2022. július 13. 10:38

Az ukrán erőknek még merényleteket is sikerült végrehajtani.

2022. július 13. 10:38
null

Jövő héten az orosz erők inkább a kisebb városokra fókuszálnak, mint a Szlovjanszktól északnyugatra lévő Dolina, valamint a keletre fekvő Sziverszk. Továbbra is Szlovjanszk és Kramatorszk elfoglalása az orosz hadvezetés legfőbb célja – írja az index.hu a brit védelmi minisztérium jelentése nyomán.

Az oroszok továbbra is mindent megtesznek azért, hogy aláaknázzák az ukrán állam legitimitását az általuk megszállt területeken, ezt szolgálja például az is, hogy egy új rendelet értelmében lényegesen könnyebb az ukrán állampolgároknak orosz állampolgárságot szerezni. Ugyanakkor fokozódik a megszállt területeken az ukrán ellenállás is,

aminek a csúcspontja a helyi oroszbarát és orosz tisztviselők elleni merénylet elkövetése volt.

A Harkivtól keletre eső Velikij Burluk oroszok által kinevezett önkormányzata nemrég elismerte, hogy a polgármesterük július 11-én bombamerényletben vesztette életét. A brit védelmi tárca álláspontja szerint az ehhez hasonló támadások csak szaporodnak a jövőben, ami növeli a nyomást a már amúgy is meggyengült orosz katonai és biztonsági erőkön.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. július 13. 15:56
Ahogy írtam: a mandinernek a donbászi orosz őslakosok élete nem ér semmit. Ahogy a mocskos indexnek sem, sőt, ők a mocsok náci ukránok oldalán állnak.
nempolitizálok
2022. július 13. 14:30
A lakosság örül az oroszoknak. Nem véletlenül nyilvánították terroristának a németek azt a német újságírónőt aki interjúkkal ezt bizonyította.
Tuners
2022. július 13. 14:10
Lesz-e háború az a kérdés.. Veszelovszkij Orosz politológus azt javasolta, hogy július 15-én Oroszország üzenjen hadat Ukrajnának.. Veszelovszkij szerint, ha háborút hirdetnek, akkor a "nyugati szövetségesek" által Ukrajnának nyújtott bármilyen segítség résztvevővé teszi őket "az oldalról, ahol segítenek", függetlenül a segítség típusától - legyen az fegyver, műholdkép vagy valami más. És akkor a Nyugat ultimátumot kap: ha Ön segít, akkor a kezünk szabaddá válik, és lecsaphatunk az Ön katonai létesítményeire, amelyek ebben a segítségnyújtásban részt vesznek. Pénteken lesz rendkívüli ülés, ezt is tárgyalni fogják.
MZXX
2022. július 13. 13:53
Hazugság a cikk. Nem az ellenállás nő, hanem a beszivárgó partizánakció. Nem ugyanaz. Persze, aki csúsztat, az tudja, ez mit jelent, épp ezért tudja is, miért teszi ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!