Bekérette Ukrajna a kijevi török nagykövetet

2022. július 07. 14:30

Az orosz Zhibek Zsoly nevű hajó, amely Ukrajna szerint tele volt lopott ukrán gabonával, probléma nélkül elhagyhatta Törökország kikötőjét.

2022. július 07. 14:30
null

Ukrajna beidézte a török nagykövetet, miután a török hatóságok engedélyezték, hogy az orosz zászló alatt közlekedő, állítása szerint több ezer tonna lopott ukrán gabonát szállító hajó elhagyja Karaszu kikötőjét – írja a Guardian.

– mondta Oleg Nyikolenko, a külügyminisztérium szóvivője. A szóvívő továbbá hozzátette, hogy „Törökország kijevi nagykövetét bekéretik az ukrán külügyminisztériumba, hogy tisztázzák ezt az elfogadhatatlan helyzetet”.

A török vámhatóság Ukrajna kérésére kedden foglalta le a hajót, miután Kijev szerint a rakomány 7000 tonna gabonát szállított illegálisan az oroszok által megszállt Berdjanszk délkelet-ukrajnai kikötőjéből.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint: 

 Nyitókép: OZAN KOSE / AFP

Ukrajna azt kéri Törökországtól, hogy tartson vissza egy orosz teherhajót. A hajó állítólag olyan gabonát szállít, amit az ukránok szerint az oroszok elloptak Dél-Ukrajnából. Bővebben...

A hajó állítólag olyan gabonát szállít, amit az ukránok szerint az oroszok elloptak Dél-Ukrajnából.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akol Peter
2022. július 08. 20:39
Ha a Guardian megírta akkor biztosan igaz.... ??
madar299
2022. július 07. 17:37
Az erdei tisztáson összejönnek az állatok, Ki a legerősebb közöttünk. A medve azt mondja : a nyúl a legerősebb állat utánam az erdőben. Nyuszika felesége bátorítja az urát , harapj meg valaki , nyuszika megharapja a rókát, a róka látja hogy a nyúl harapta meg aki a legerősebb állat az erdőben a medve után , ezért eloldalog. -tovább u.így farkassal nyuszika elszemtelenedik és felbátorodik , jól beleharap a tigrisbe is aki mancsával hátracsap és agyonüti nyuszikát. Tanulság : a tigris nem volt ott az erdei tisztáson az értekezleten ezért nem tudta, hogy a nyúl a legerősebb állat az erdőben a medve után. A fenti kis erdei humorocskát azért választottam, mert jól bemutatja Ukrajna viselkedését, aki felvette az erdei nyuszika szerepét . Amíg Amerika érdeke nem változik / az életben csak két dolog van ami örök , az egyik a változás , a másik a halál / addig nyuszika nyugodtan feszítgeti a húzentrógerjét , de mi lesz vele akkor ha fordul a kocka , pontosan az ami az erdei kisnyúllal .
machet
2022. július 07. 17:03
Jól ellesznek ők egymással.Ukrán,török.Nagyszerű.
bunko_jobbos
2022. július 07. 16:45
Most tekintsünk el attól, hogy Kolozsvár román város, mert azt mondták. Az ugye nem lopás, mert a franciák meg a románok azt mondták, hogy az. De most csak azt nézzük, hogy kié is egy országban a gabonatermés. Az ukrán államé? Mert szerintem meg a termőföld tulajdonosáé. És honnan tudják, hogy ki adta el? Mi van, ha a föld tulajdonosa adta el a gabonát? Gondolom csak orosz szállítócégen keresztül lehet jelenleg kiszállítani. Akkor mi van???? Nem tudom, hogy milyenek ott most a tulajdonviszonyok, de nem kommunizmus van. Ha van egy házad Mariupolban (és mondjuk nem bombázták le), akkor nem hiszem, hogy az oroszok elvennék a tulajdonosától. A termőföld esetében nem tudom, hogy mi van, de simán lehet, hogy most is az eredeti tulajdonosa műveli. De valami olyasmit képzelnek el nyugaton meg Ukrajnában, hogy ha elfoglal vakai egy országot, akkor minden az ottani államé?????? Még Trianon után sem volt így, sok évell utána is küszködtek, hogy mindenféle törvényekkel elvegyék a magyarok földbirtokát, de akkor is csak a nagybirtokokat tudták komcsidumával felosztani. Szóval teljesne értelmetlen baromság az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!