Zelenszkij: Az ENSZ-nek és a Vöröskeresztnek kötelessége reagálni a börtönkomplexum elleni támadás után

2022. július 30. 15:28

Több tucat ukrán hadifogoly vesztette életét.

2022. július 30. 15:28
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az ENSZ-nek és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának reagálnia kell, miután tegnap egy börtönkomplexum elleni támadásban több tucat ukrán hadifogoly vesztette életét.

Az oroszok azt állították, hogy Ukrajna az Egyesült Államok által szállított HIMARS többszörös rakétavetőket használta az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecki területen lévő olenivkai börtön elleni támadásban. Oroszország és a donyecki szakadár hatóságok tisztviselői szerint a támadásban 53 ukrán hadifogoly halt meg, 75 pedig megsebesült. Az ukrán hadsereg azonban tagadta, hogy rakéta- vagy tüzérségi csapást mért volna, és kitartott amellett, hogy nem lőttek polgári területeket, és csak orosz katonai célpontokat támadnak – írja a Sky News.

Az orosz erőket azzal vádolta, hogy szándékosan lőtték a börtönt, hogy háborús bűnökkel vádolják Ukrajnát, valamint hogy eltussolják az ottani kínzásokat és kivégzéseket. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága közölte, hogy hozzáférést kért a börtönhöz, „hogy megállapítsa a támadás idején a helyszínen tartózkodó valamennyi személy egészségi állapotát”.

 

 Nyitókép: Ludovic Marin / POOL / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 01. 20:59
Hazudozz csak mocskos Zselé. Az oroszok már meghívták az ENSZ és független szakértőket a kivizsgálásra. Ti lőttétek szét. Apropo Zselé a nagy pofáddal, mi is van a "bucsai mészárlás" bizonyítékaival? Az ENSZ képviselő azt nyilatkozta: "Nem láttam semmit".
formaegy
2022. augusztus 01. 19:55
A puccosseggű mosakodik az ujabb tömeggyilkossága miatt. Te aljas gyilkos náci - pofa be! Aki a saját népét legyilkoltatja a gyilkos USA érdekek miatt, aki 14 ezer embert legyilkoltat mert nem a fenekét nyalja, annak pofa be! Büdös tömeggyilkos náci féreg!
wwcsaba
2022. július 30. 21:19
https://oroszhirek.hu/a-donbassz-teljes-film-magyar-felirattal/ Ezt azért, ajánlanám mindenkinek, aki az igazságot szeretné megtudni. Főleg a Putyinellenes embereknek.
nempolitizálok
2022. július 30. 19:26
Na persze, mellé akarták a buszmegállóra: A Pentagon képviselői úgy vélik, hogy az ukrán fegyveres erők "akaratlanul" csapást mérhetnek a Jelenovka faluban található előzetes letartóztatási központ épületére. Ezt a Pentagon egyik magas rangú tisztviselője nyilatkozta. „Ha az ukrán oldal csapása volt, biztosíthatom önöket, hogy nem akarták megtenni” – mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!