Ukrajna elismerte, hogy elesett Liszicsanszk

2022. július 03. 19:18

Ezzel hivatalos: a Donbasz-vidék egyik részét kitevő Luhanszk megye teljes területe orosz ellenőrzés alá került.

2022. július 03. 19:18
null

Súlyos harcok után az ukrán védők kénytelenek voltak elhagyni állásaikat Liszicsanszkban – jelentette be vasárnap este az ukrán vezérkar. Ez azt jelenti, – amiről korábban az orosz jelentések alapján már írtunk – hogy a kelet-ukrajnai szakadárok és az orosz hadsereg egységei közös erővel elfoglalták a Donbasz-vidék egyik részét kitevő Luhanszk megye teljes területét.

Az orosz szakadárok február 24-e, a háború kezdete előtt a megye területének mintegy harmadát tartották ellenőrzésük alatt, s az utóbbi hetekben indított offenzíva során az ukrán védők fokozatosan kiszorultak a megyéből, a fordulatot a hetekig védett Szeverodonyeck elvesztése jelentette. Szeverodonyeck kiürítése után az ukránok arra számítottak, hogy tovább tudják majd tartani a magaslatokon fekvő Liszicsanszkot, ám a hatalmas orosz tüzérségi fölény miatt a város viszonylag gyorsan elesett – írja a hírről szintén beszámoló hvg.

Az oroszok és a szakadárok most a Donyec-medence másik megyéjére, Donyeckre koncentrálhatnak.  Itt még számos nagyobb település – például  Szlovjanszk és Kramatorszk – is az ukrán hadsereg kezén van. A harcok itt is dúlnak már, a hét végén mindkét várost rakétavetőkkel lőtték az oroszok.

Nyitókép: VIKTOR ANTONYUK / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. július 03. 22:06
Pá,kis aranyom ,pá Elhagyom ,pá Soha vissza nem tér Csak elhagyom ,pá
pemete jakab
2022. július 03. 21:43
"Ukrajna elismerte, hogy elesett Liszicsanszk" Zúg is a város központjában az Allahu Akbar! a csecsenek részéről. Reméljük, tovább haladnak nyugatra, és Budapesten is nemsokára felzeng üdvrivalgásuk. Mert ez örömmel fogja eltölteni azokat, akik szerint az oroszok, csecsenek hozzák el az értékeket Európába.
Brüsszelidemokrata
2022. július 03. 21:23
Oroszország elismerhetné hogy egy diktatúra
KötőDániell
2022. július 03. 21:19
De legalább a Kígyó sziget az övék már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!