New York Times: Putyin magabiztos, már nem stresszel

2022. július 01. 11:59

A lap szerint az orosz elnök kiegyensúlyozottságának oka az lehet, hogy úgy érzi, a kezdeti nehézségek után az oroszok ráálltak a győzelemhez vezető útra.

2022. július 01. 11:59
null

Pszchiologizálással egybekötött kremlinológiai elemzést tett közzé a New York Times, amelyet a Telex szúrt ki.

NYT: Putyinnál véget ért a stresszkorszak

Az amerikai lap megállapítása szerint az orosz elnöknél véget ért a háború első hónapjaiban tapasztalt stressz–korszak. ( Ehhez a korszakhoz sorolják, amikor Putyin  idegesen markolászta az asztalt a rapportra berendelt Szergej Sojguval szemben, vagy amikor a fasisztákat szidta.)

Putyin mára már  jóval több nyilvános szereplést vállal, mint február-márciusban.

Szerdán már külföldi útra is vállalkozott, a szomszédos Türkmenisztánban egy éjszakát is eltöltött – írják. A kiegyensúlyozottság oka a lap szerint az lehet, hogy Putyin úgy érzi, a kezdeti kínos bukdácsolást követően Oroszország ráállt a győzelemhez vezető útra, a szankciók nem küldték padlóra sem az orosz gazdaságot (még), sem pedig a rezsimet.

Az amerikai lapnak nyilatkozó egyik elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben Putyin kora tavasszal még többször is megtorlással, nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetett, addig a Türkmenisztánban tartott közép-ázsiai konferencián tartott hétperces beszédében egyetlen egyszer nem említette sem Ukrajnát, sem a Nyugatot, amivel azt sugallhatja, hogy Oroszország részéről a dolgok visszatértek a régi kerékvágásba – olvasható az elemzésben.

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. július 01. 15:09
Aki már ötször meghalt a nyugati médiában, az persze, hogy már nem stresszel...
lvjtn
2022. július 01. 15:05
mi a helyzet Bidé elvtárssal, arról mit elemezett a nyt, hogy a demens bácsi kis cetliket hurcol magával, amire le van írva: "TE leülsz a TE helyedre"...
confitür
2022. július 01. 15:00
Putyin eddig sem stresszelt,mindig tudta,hogy győzni fognak. Azt is tudja,hogy a Nato akkor sem támadna,ha Lengyelországnak odacsapna a fegyverszállÍtások miatt. A 300 000 fős Nato kontingens betelepÍtésére is meg lesz Putyin válasza. A Natonak ez az alattomos döntése,nem a háború végét hozza közelebb,hanem a konfliktus elmérgesedését hozza magával. Téved aki azt hiszi,hogy Oroszország egyedül van.
galancza
2022. július 01. 14:46
Oroszország nyerésre áll. Lehet sok évig tart még a háború, de Oroszország bírni fogja,mert Kínával, Indiával nagyon jók a gazdasági,kereskedelmi,pénzügyi kapcsolataik. A nyugati szankciók szart se érnek. Ukrajna és az ukrán nép teljesen tönkre megy. De ezt leszarják a kozmolibsi brüsszeliták , usákok és a kozmolibsi uki bohóc elnökék is,mert ugyanúgy gyűlölik az uki átlagembereket,mint az oroszokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!