Németországban megtilthatják egyes helyiségek fűtését a gázhiány miatt

2022. július 22. 16:39

Első körben megtiltanák a cégeknek, hogy az üresen álló irodahelyiségeket, raktárakat és egyéb nem használt épületrészeket fűtsék.

2022. július 22. 16:39
null

Jelen pillanatban extrémnek nevezhető elemeket is tartalmaknak azok a német kormányzati elképzelések, amiket akkor léptethetnek életbe, ha a fűtési szezonra nem sikerül megfelelő mennyiségű gázt betárolni – írja az azonnali.hu.

Robert Habeck alkancellárt egy sajtótájékoztatón arról beszélt: a kormány fokozza a német gáztárolók feltöltésének ütemét, annak ellenére is, hogy az ország gázellátásában alapvető szerepet hátszó Északi Áramlat 1. vezetéken megindult a szállítás Oroszországból, igaz, csak a kapacitások 40 százalékáig jelenleg.

Robert Habeck szerint szeptember 1-ig a német gáztárolókat 75 százalékos szintre kellene feltölteni, amit októberre 85-, november 1-ig 95 százalékra kellene emelni, hogy a fűtési szezonban biztonságos legyen az energiaellátás. Amennyiben ez mégsem teljesül, akkor már közvetlen korlátozó intézkedések bevezetését tervezik.

Első körben megtiltanák a cégeknek, hogy az üresen álló irodahelyiségeket, raktárakat és egyéb nem használt épületrészeket fűtsék.

Amennyiben ez nem lenne elég, a lakossági felhasználást is korlátozni fogják gázból, igaz, Habeck egyelőre csak a saját úszómedencék fűtésének tilalmát említette. Szintén felmerült a gáz árának emelése – egyelőre nem közölt mértékben. Az alkancellár szerint ugyanakkor ezt mindenképpen kísérni fogja valamilyen kompenzáció is a rászorulóknak.

Nyitókép/illusztráció: Eric Audras / AltoPress / PhotoAlto via AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ebalint
2022. július 23. 10:31
Ez biztos, hogy N.oban a német cégek olyan ostobák, hogy ilyesmit központilag kell megtiltani, vagy csak ennyire okosnak akarnak látszani a kretén politikusaik? Még jó, hogy fokozzák a fajfelfrissítést...
Kivűlálló
2022. július 23. 01:12
"Németországban megtilthatják egyes helyiségek fűtését a gázhiány miatt" Hááát perszeeee, hogy meg! :D :D Arra kíváncsi leszek..! Bár kétségtelenül a terv része! Nem lennék a helyében annak, aki pl. oda tolná a pofáját hozzám és gügyögne arról, hogy havi 315 euróért mit fűthetek és mit nem...!
pandalala
2022. július 22. 23:54
a wécét se fűűűcccsétek.... át kell térni a pottyantósra! ....
qwrtzq
2022. július 22. 18:30
Robert Baleck
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!