Egy migránscsoport támadt a linzi Pride résztvevőire (VIDEÓ)

2022. július 03. 17:12

Több felvonuló kórházba került.

2022. július 03. 17:12
null

Az idei linzi Pride-felvonulás után egy hét fős LMBTQ-aktivista csoportot körülvettek, zaklattak és megvertek a nagy tömegbe verődött migránsok. Három lány számára a találkozás kórházban végződött – tájékoztat a heute.at.

A lap szerint mindenki elborzadt a linzi Pride-felvonulás szombati fiatal résztvevőit ért támadás miatt. „Meg vagyok döbbenve, szavakba sem tudom önteni, mennyire

megdöbbentőnek tartom, hogy a toleranciát hirdető fiatalokat megtámadják, megsebesítik, megalázzák és traumatizálják” 

– mondta Richard Steinmetz, a „Hosi” elnevezésű linzi lmbtq szervezet szóvivője.

„Az LMBTIQ közösség elleni gyűlöletnek és erőszaknak végre véget kell vetni – mindenhol a világon! A szivárvány alatt mindenki számára van hely, de a gyűlöletnek és az erőszaknak nincs” – mondja Steinmetz világosan.

Ausztria megdöbbentőnek tartja, hogy a számos járókelő közül senki sem avatkozott közbe és nem segített az áldozatokon. Az egyesület most az eset azonnali és teljes körű tisztázását és az elkövetők megfelelő megbüntetését követeli – idézi őket a heute.at.

Az esetről készült videót itt nézheti vissza:

a

 

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yossarian
2022. július 06. 18:00
"Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?" HBB
kubota
2022. július 06. 17:49
Akkor az uefa/fifa ezért is magyar stadiont fog bezáratni, kedves "nyugatonmegoldották" moslékok?
Krupp Skya
2022. július 05. 17:19
Azt értem hogy a buzi tol, de hol rencia?
kukasmacska
2022. július 04. 13:08
"Ausztria megdöbbentőnek tartja, hogy a számos járókelő közül senki sem avatkozott közbe és nem segített az áldozatokon." Először talán az ott tartózkodó elvbarátokat kéne számon kérni, nem? Miért pont a járókelő szaladjon oda segíteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!