Lavrov korán távozott a G20-as csúcstalálkozóról

2022. július 08. 13:45

Akkor sétált ki, amikor a német külügyminiszter, Annalena Baerbock beszélni kezdett.

2022. július 08. 13:45
null

Az orosz külügyminiszter idő előtt távozott a vezető gazdaságokat tömörítő G20-ak találkozójáról, miután kijelentette, hogy Oroszország ukrajnai inváziója nem felelős a globális éhínségválságért, és az Oroszország elszigetelésére irányuló szankciók hadüzenetnek minősülnek. – írja a The Guardian.

A pénteki találkozó volt Szergej Lavrov első közvetlen konfrontációja a nyugati vezetőkkel azóta, hogy Oroszország megindította az Ukrajna elleni támadást. Az eseményen továbbá azzal vádolta a nyugatot, hogy őrjöngő kritikával illeti Moszkva szerinte jogos lépéseit.

A G20-ak idei elnöki tisztségét betöltő Indonézia által rendezett Balin tartott találkozón Lavrov szigorú, bár rövid előadásában így fogalmazott:

 A külügyminiszter elmondta, azért jelent meg a csúcstalálkozón, hogy benyomást szerezzen arról, „hogyan liheg a Nyugat”. Szerinte nyilvánvaló volt, hogy a Nyugat nem arra használja a G20-at, amire létrehozták és a fejlődő országok résztvevői nem támogatták ezt a megközelítést.

Továbbá megjegyezte: a beszédek egy része színházi hatásra készült, és erre a leköszönő Boris Johnsont hozta fel példaként: 

 Nyitókép: RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. július 09. 10:21
Usa érdek a minél hosszabb háború amig az eus vezetők el nincsenek hajtva (már csak a nép álltal lehetséges ez úgy gondolom),addig ez és még sokkal rosszabb dolgok lesznek,jönnek...minden létező a háborúra lesz fogva...
Lanter
2022. július 09. 10:16
Akinek még nem lenne a napnál is világosabb hogy az usa az ukrán háború ürügyén roppantja meg az eu t a beinjektált felsővezetőivel az vagy vak és tudatlan vagy maga is az.....
kubota
2022. július 08. 18:14
"Akkor sétált ki, amikor a német külügyminiszter, Annalena Baerbock beszélni kezdett." Inkább így: "Akkor sétált ki, amikor a német külügyminiszter, Annalena Baerbock hazudni kezdett." Már akkor hazudnak, mikor kinyitják a pofájukat. Az meg a nyugati világ tisztességét mutatja, hogy annyi bebizonyosodott csalás után, ami a német ribanc mögött áll, külügyminiszterként ő képviseli az eu egyik legerősebb államát. Szánalmas, hogy ilyen lehetséges!
Tikkadt Szöcske
2022. július 08. 17:32
Ó1G20 ez az Annaléna! De hátha brit tudósok időkőzben felfedezik , hogy lehet emberi hülyeséggel lakást fűteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!