Ukrajna nagy részének elfoglalását sürgette a donyecki szakadárok vezetője

2022. július 27. 20:39

Gyenyisz Pusilin orosz városnak nevezte többek között Kijevet, Odesszát és Harkivot is.

2022. július 27. 20:39
null

Gyenyisz Pusilin, a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője Ukrajna nagy részének elfoglalását sürgette szerdán Telegram-oldalán közzétett bejegyzésében.

– írta Pusilin a fehérorosz Breszt városának náci uralom alóli 1944-es felszabadítása évfordulóján.

A Pusilin által felsorolt városok lényegében Ukrajna egész területét lefedik. A február 24-én elindított ukrajnai háború során Oroszországnak és szövetségeseinek sikerült ellenőrzés alá vonniuk Kelet- és Dél-Ukrajna nagy részét, a főváros, Kijev elleni offenzíva azonban kudarcot vallott.

(MTI)

Nyitóképen Gyenyisz Pusilin, az ukrajnai oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője. Fotó: MTI/AP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. július 28. 09:04
Sajnálatos módon csak egyetérteni tudok a jóember szándékával.
nempolitizálok
2022. július 28. 08:40
Nekünk is jobb lenne az orosz szomszédság mint az ukrán.
Gyzoltan
2022. július 28. 06:20
"Gyenyisz Pusilin orosz városnak nevezte többek között Kijevet, Odesszát és Harkivot is." Nosza, rajta! A világnak nem hiányzik egy totálisan felfegyverzett, agresszív, zsidók vezette Ukrajna! Esetleg Lemberget odaadhatjátok a lengyeleknek, hogy lenyugodjanak
Ben Jeremiah
2022. július 28. 06:01
Kedes mandi, ti hülyék vagytok. Vagy írjátok ukránul, akkor Kiiv. Vagy írjátok magyarul, akkor Ogyessza, Harkov. De amit csináltok a városnevekkel, az totális tudatlanságról árulkodik. Nincs nálatok egy nyelvtant (és történelmet, földrajzt...) ismerő szerkesztő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!