Zelenszkij: Ukrajna újjáépítése az egész demokratikus világ közös feladata

2022. július 05. 06:43

Az ukrán elnök Luganóban filozofált.

2022. július 05. 06:43
null

„Ukrajna újjáépítése az egész demokratikus világ közös feladata” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, amikor az ország feltérképezte 750 milliárd dolláros helyreállítási tervét, tudósít az Index az Independent nyomán. Ukrajna újjáépítése nem helyi projekt, nem egy nemzet projektje, hanem az egész demokratikus világ közös feladata – minden olyan országé, amely civilizáltnak mondhatja magát – mondta Zelenszkij online, több száz résztvevő előtt a Luganóban tartott, Ukrajna helyreállításáról szóló konferencián.

mondta az ukrán elnök. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna igényei a hidegháború befejezése óta haladnak a demokrácia felé kisebb-nagyobb sikerrel, és most az ország széleskörű pusztulással néz szembe. Eközben a brit külügyminiszter azt mondta, hogy egy ilyen helyreállításhoz egyfajta „Marshall-tervre” lesz szükség Ukrajna újjáépítési törekvéseihez, írja az Index.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. július 06. 09:38
Nem,csak a tiéd, meg a jó qrw@ anyádé!
rókabácsi
2022. július 05. 19:55
elébb be kéne fejezni a háborút! hát hogyan akarsz újjáépíteni te táncos komikus háború idején?
Soma1977
2022. július 05. 19:24
Erre azért nagy tétben ne fogadj te csiribiri hülyegyerek!!
sarzal
2022. július 05. 18:36
Azért ezek csak működnek....még nem tudják mikor de már megvan mennyiért lehet újjáépíteni, és sztem folyamatosan srófolják majd felfelé a végösszeget. Persze előbb még vissza kell foglalni mindent, majd irány Moszkva. Az oroszok gerincét már hetekkel ezelőtt eltörték, a végső győzelem nem lehet kérdéses...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!