Schröder: Nem adom fel a lehetőségeimet arra, hogy tárgyaljak Putyin elnökkel

2022. július 11. 07:35

A volt német kancellár a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott.

2022. július 11. 07:35
null

Gerhard Schröder volt német kancellár azt mondta egy vasárnap megjelent nyilatkozatában, hogy fenn akarja tartani a kapcsolatot Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. „Nem fogom feladni a lehetőségeimet arra, hogy tárgyaljak Putyin elnökkel” – jelentette ki Schröder a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak. Schröder 1998 és 2005 között volt Németország kancellárja az SPD és a Zöldek közötti koalíció vezetőjeként. Az elveszített 2005-ös szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után elvállalta az elnöki tisztséget az Északi Áramlat földgázvezeték megépítésére alapított cég (Nord Stream AG) felügyelőbizottságában, 2017-ben pedig a többségi tulajdonos orosz állam javaslatára a Rosznyefty kőolaj- és földgázipari társaság részvényesei választották meg ugyancsak felügyelőbizottsági elnöknek.

Schröder májusban jelentette be, hogy megválik mandátumától a Rosznyefty igazgatótanácsában, miután a német szövetségi parlament megvonta több juttatását.

A volt kancellárral szemben azt kifogásolták, hogy az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Vlagyimir Putyintól, akivel kancellári hivatali ideje alatt barátkozott össze. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva elmondta:

nem hisz abban, hogy katonai megoldása lehet az ukrajnai háborúnak,

azt szerinte csak diplomáciai tárgyalás útján lehet rendezni.

(MTI)

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 11. 15:31
..és akkor mi van?
berkenye
2022. július 11. 14:51
Egy hazudozó, kétszínű, beszari emberrel (a háborús bűnöket nem is említve) miért akar annyira tárgyalni? https://www.portfolio.hu/global/20220710/dobbenetes-beszamoloban-vallott-az-orosz-bortonok-kegyetlen-valosagarol-putyin-eskudt-ellensege-554363
palistvan68
2022. július 11. 13:54
Schröder az egyetlen utolsó német, akinek vannak elvei,kiállt mindig az orosz -német barátság mellett! Őt is kikezdték a Soros féle libcsik!
olajfa1
2022. július 11. 12:38
Putyinnal tárgyalni olyan, mit amikor valaki hógolyót akarna pirítani... Ne is add fel!... sok sikert hozzá!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!