Jobboldali rendőr lőtte le a vörös csillagos tortát vágó polgárőrt egy szülinapi bulin Brazíliában

2022. július 12. 19:31

Az ünnepelt még vissza tudott lőni, és megsebesítette gyilkosát. Fokozódik a kampány Dél-Amerikában.

2022. július 12. 19:31
null

Tematikus Lula-bulit tartott ötvenedik születésnapján egy brazil baloldali, de egy szolgálaton kívüli szélsőjobboldali rendőrtiszt hívatlanul behatolt az ünnepségre, és agyonlőtte a munkáspárti aktivistát, aki csaknem bosszút állt gyilkosán – számolt be a szombati esetről magyar idő szerint hétfő este a Folha de São Paulo brazil lap, és nyomán a Telex.

A baloldali beöltözős szülinapi bulira– melynek során az ünnepelt a Munkáspárt legendás mozgalmár-elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva arcképével díszített pólóban vágta fel a vörös csillagos tortát – felfigyelt a kocsijával a buli előtt elhajtó bolsonarista – tehát az elnök, Jair Bolsonaro hívének számító – Jorge José da Rocha Guaranho, aki „Megjött Bolsonaro!” és – a volt baloldali elnök elleni korrupciós eljárásra utalva – „Lula egy tolvaj!” bekiabálásokkal provokálta az ünneplőket, akik nyilván visszaszóltak, és a rövid szóváltás végén Guaranho – aki mellesleg a szövetségi rendőrség állományához tartozó, szolgálaton kívüli rendőr volt – azzal hajtott el,

hogy „Mindjárt visszajövök”. 

Szavai nem bizonyultak üres fenyegetésnek. Tényleg magához vette lőfegyverét, visszahajtott a buli helyszínére, behatolt az ünnepségnek helyt adó terembe, és lelőtte az ünnepeltet, előzőleg szintén előkészítette saját pisztolyát, és miután Guaranho lövése leterítette őt, a padlón fekve utolsó erejével lelőtte gyilkosát – aki az első beszámolók szerint maga is életét vesztette, később kiderült, hogy kritikus állapotban, de túlélte a rövid tűzpárbajt.

Az 50 éves áldozat, Marcelo Aloizio de Arruda egyébként városi polgárőr volt.

Az eset nagy visszhangot váltott ki Brazíliában, mivel a 2022 őszén esedékes elnökválasztási kampányban egymást érik a fenyegetések és fizikai inzultusok – például négy évvel ezelőtt Bolsonarót konkrétan megkéselték – jegyzi meg a Telex.

Nyitókép: MTI/AP/Edmar Barros

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. július 13. 08:07
Az oroszok szerint náci volt.
Royce2.0
2022. július 12. 21:41
Ezt rendszeresíteni kéne. Mccarthyzmus4.0. Mindjárt csőre töltök, oszt' kinyírok egypár heineken-fogyasztót. Kurva anyjukat! (nem szabad kockáztatni) :DDD
lurker
2022. július 12. 21:35
Egyszer nagyon régen megkérdeztek egy lengyel mesterlövészt hogy milyen érzés embert ölni. Ő azt az elhíresült választ adta, hogy: Nem tudhatom, hiszen én csak kommunistákat öltem.
74bro
2022. július 12. 20:43
Pedig milyen jó lenne Brazíliának, ha kommunisták kerülnének hatalomra! Első lépésben elvennék a pénzt a gazdagoktól, és odaadnák a szegényeknek (meg a párttitkár bulikon vendégszereplő prostiknak). Második lépésben kölcsön kérnének a kapitalistáktól. Harmadik lépésben nekiadnák az országot a kapitalistáknak. Negyedik lépésben felfedeznék a bennük szunnyadó liberálist, és nem költöznének ki a riói luxusvillából. Ötödik lépésben előrukkolnának egy új elnyomott osztállyal, és fellázítanák a kapitalisták ellen. Permanens forradalom, amelyet az elnyomók finanszíroznak! De szép is a kommunizmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!