Négy orosz civil halt meg egy ukrán támadás miatt

2022. július 04. 08:08

Az oroszok szerint még nem volt halálos áldozatokat követelő támadás orosz területen.

2022. július 04. 08:08
null

Az Index arról ír a New York Timesra hivatkozva, hogy robbanások voltak az Ukrajnától északra fekvő oroszországi Belgorod városának központjában, négyen meghaltak. Hozzátették:

A háború kezdete óta még nem volt ilyen komoly civil lakosságot érintő incidens orosz területen.

Az orosz védelmi minisztérium Ukrajnát tette felelőssé a belgorodi robbanásokért. Ukrajna időnként eddig is támadott katonai célpontokat Oroszország határ menti régióiban, az oroszok azonban most először vádolják Ukrajnát azzal, hogy halálos áldozatokat követelő támadást egy orosz város ellen.

Orosz tisztviselők szerint Ukrajna három, még a szovjet időkben gyártott rakétát lőtt ki Belgorodra, amelyeket orosz légvédelem lőtt le. Közlésük szerint az egyik maradványai zuhantak a városra, és ez okozta a pusztítást.  

Májusban is volt már egy hasonló támadás, akkor egy ember halt meg.

Fotó: A Planet Labs PBC által közreadott kép orosz tankokról és páncélozott járművekről az ukrán határ közelében, a Belgorodi területen 2022. április 25-én. MTI/AP/Planet Labs PBC

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. július 04. 12:32
Orosz bélügy, leszarjuk!
Szuper
2022. július 04. 10:07
Szerintem Kijev ismét felkészül! Nem tudom, hogy ez hogyan történhet meg. Az ukimukik megígérték, hogy a nyugati fegyverekkel nem támadnak orosz területeket! Ezek szerint nem csak lopnak, ahogy Lavrov említett, hanem hazudnak is? Elképesztő!!! Feró báttyó ezt már korábban megjövendölte... https://www.youtube.com/watch?v=QeI6JRfvE2o :-))))))
fabulon a bőre őre
2022. július 04. 09:22
Négy rakéta lelőve. Egy maradványai okozták. 5 lakos, abból 3 Ukrajnából elmenekült ukrán, anya és két lánya.
files32
2022. július 04. 09:13
Olyan rakétákat kell küldeni az ukránoknak, ami elmegy moszkváig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!