Belarusz támadásra készül Ukrajna

2022. július 02. 17:56

Bármilyen forgatókönyvre felkészültek, reagált az ukrán elnöki tanácsadó a fehérorosz hadgyakorlat meghosszabbításának hírére.

2022. július 02. 17:56
null

„Bármilyen forgatókönyvre felkészültek a belaruszok részéről” – ezt mondta szombaton Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó, írta meg az Index. Azt írják, a politikus arra reagált, hogy Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök nemrég egy héttel meghosszabbította az országban végrehajtott hadgyakorlatot, amely így nem ért véget július 1-jén, hanem július 9-éig tart majd.

Podoljak ezzel kapcsolatban azt mondta: csak spekulálni tudnak azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a kövektező napokban a belarusz határon. „Értjük, hogy mi történik Belarusz területén, és készek vagyunk bármilyen forgatókönyvre.

– fogalmazott az ukrán politikus.

Közalkalmazottak a háborúban?

Hozzátették: mindeközben Andrij Szadovij, Lviv polgármestere egy találkozót hívott össze a város katonai és civil vezetőivel, ahol arról egyeztettek, hogy milyen lépéseket tehetnek azért, hogy egy esetleges offenzíva esetén megvédhessék magukat a belaruszoktól. Többek közt arról esett szó, hogy a területvédelmi egységeknél szolgáló önkénteseket készítenék fel alaposabban a harcra,

a közalkalmazottakból pedig tartalékos ezredeket hoznának létre (ezt csak fontolgatják).

Kép forrása: Twitter

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wilks
2022. július 03. 11:05
Öröm olvasni ezeket a fake news-okat,amiket a mandi napi szinten terjeszt gőzerővel. :))
Tehetős Totó
2022. július 03. 04:45
Értem én, hogy szaktudás, meg pénzköltés...esetleg a "progres" szíveknek tett szívélyes gesztus, de valahogy mégis visszatérhetne a X korszk a trollokra, mert olvashatatlan kezd lenni a komment szekció. Kezdeti lépés: önmegtartóztatás: ne reagáljunk a hasonszőrű hsz-kra...:(((
vajda
2022. július 03. 04:08
Még a hülye is tudja, hogy Belarusz nem fogja megtámadni Ukrajnát. Ki is mondott hasonló Oroszország vonatkozásában?
krampus
2022. július 03. 02:37
kozalkalmazottak serege....kb mint ha az ember vegig gorgeti a Mandinert fentrol lefele s a jobb oldalon levoket besorozzuk: havas henrik, demko, gyurcsany, kariko, karacsony, perintfalvi stb. Ez am a hadero. Ettol az oroszok majd megijednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!