Jövőre már minden ukrán állampolgár szabadon vásárolhat lőfegyvert

2022. július 04. 11:45

Az ukrán belügyminisztérium tájékoztatása szerint a lakosság hetven százaléka támogatja a szabad fegyvervásárlást és -viselést.

2022. július 04. 11:45
null

Viktor Andrusziv, az ukrán belügyminiszter tanácsadója bejelentette, hogy jövő évtől bármely ukrán állampolgár szabadon vásárolhat önvédelemre szolgáló pisztolyokat és revolvereket − közölte a KárpátHír.

A minisztérium tájékoztatása szerint a lakosság hetven százaléka támogatja a szabad fegyvervásárlást és -viselést. Ez alapján készül a szaktárca a fegyverviselési törvény módosítására.

A tanácsadó szerint már ősszel elfogadják a törvény liberalizált változatát.

Ezután kidolgozzák a maroklőfegyverek nyilvántartási rendszerét és a kereskedelmi felügyelet módosítását. A minisztérium szerint már a jövő évtől lehetővé válik az ukrán állampolgárok számára a maroklőfegyverek szabad vásárlása és viselése.

Nyitókép: Sputnik / AFP. Illusztráció.

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. július 05. 15:42
Újra aktuális lesz Sas József rendszerváltás utáni dala: "Már minálunk babám, már minálunk babám az jött a szokásba, Szentenderi utcán lövöldöz az Ukrán a sárga Opeljába"
Leleményes Odusszeusz
2022. július 05. 15:25
Erre kössetek zászlót :-)
Leleményes Odusszeusz
2022. július 05. 15:09
A svájci fegyverpolitika egyedülálló Európában. A milícia tulajdonában lévő személyi fegyvert az emberek az otthonokban tartják, ami a hadi kötelezettség része, hogy bármely pillanatban kész legyenek a mozgósításra. Az ellenzék mostanában fejezte ki a kívánságát egy keményebb szabályozásra. Egy referendumon 2011 februárjában visszautasították a szigorúbb fegyverszabályozást.
Lanter
2022. július 05. 02:02
Ha ez igaz a gyurcsányékat meghívom teázni munkácsra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!