Bukarestben felújítják a légvédelmi szirénákat

2022. július 06. 14:08

Emellett tíz új riasztóközpontot szereznek be a szükséges kommunikációs eszközökkel együtt.

2022. július 06. 14:08
null

Felújítják Bukarestben a vészhelyzeti riasztórendszert és a lakosság figyelmeztetésére szolgáló légvédelmi szirénákat, erre 2,7 millió lejt (216 millió forint) utalt ki a román főváros önkormányzata – olvasható az Index cikkében.

Azt írják: Nicusor Dan bukaresti főpolgármester szerint az utóbbi több mint 30 évben nem történt komolyabb beruházás a 300 szirénából és hat (kerületenként egy) riasztóközpontból álló rendszer fejlesztése érdekében, így ma már csak 155 sziréna és két kerületi riasztóközpont működőképes, a szirénák nagy része pedig kézi vezérlésű.

Emellett tíz új riasztóközpontot szereznek be a szükséges kommunikációs eszközökkel együtt, hogy a lakosság vészhelyzeti figyelmeztetését központosított rendszerben „egyetlen gombnyomással” meg lehessen oldani.

meg lehessen oldani.

Fotó: Wikimedia Commons

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2022. július 06. 23:11
Csak nem tolvajok ellen?
Forgalmazó
2022. július 06. 22:07
Helyes lépés! Már osztják a jódot is.
Tikkadt Szöcske
2022. július 06. 18:50
Ezelőtt kb. két hónapja láttam egy riportot a bukaresti útlevélosztályról. Ott tülekedtek a vitéz honpolgárok hosszú tömött sorokban, világútlevélre sóvárogva. Mint ismeretes,a román állampolgár személyi igazolvánnyal utazhat az EU területén. A riporter típuskérdésére miszerint " esetleg egy távoli exotikus országba készülnek nyaralni" a válsz " ööö...nem egészen, de mostanában jól jöhet egy útlevél" volt . Talán nekik készítik a szirénákat?
Akitlosz
2022. július 06. 18:47
Na és ha szól a sziréna? Akkor hova? Óvóhelyeket már nagyon régóta nem építenek. Már a budapesti 4-es metró építésénél sem volt szempont, hogy jó legyen óvóhelynek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!