Rakétatámadás ért Odessza közelében egy üdülőközpontot, legkevesebb 17-en meghaltak

2022. július 01. 07:38

A romok alatt rekedt személyek kimentése jelenleg is folyik.

2022. július 01. 07:38
null

Orosz rakéták csapódtak be pénteken kora reggel egy kilencemeletes lakóházba és egy üdülőközpontba Ukrajna fekete-tengeri kikötője, Odessza közelében. A rakétatámadásnak legalább 17 áldozata és több tucat sérültje van az ukrán hatóságok szerint – számolt be a hirado.hu.

A rakéta helyi idő szerint hajnali 1 óra körül találta el a Bilhorod-Dnyisztrovszkij városában lévő lakóépületet – közölte az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A csapás következtében tűz keletkezett, amely a szomszédos épületre is átterjedt.

Szerhij Bratcsuk, Odessza területi közigazgatási szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta, két rakétatámadás történt, a második töltet egy üdülőhelyet talált el, ahol szintén több ember megsérült. A romok alatt rekedt személyek kimentése jelenleg is folyik.

 

 

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: SERGEY BOBOK / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2022. július 01. 09:19
Véletlenül nem onnan lőtték tegnap hajnalban a Kígyó szigetet?
Griffi
2022. július 01. 09:10
Orosz? Akarod mondani, ukrán rakéta, ugye?
darázs
2022. július 01. 08:37
nyilvánvaló hogy Zselét nem órabérben hanem hullabérben fizeti a gazdija
Dezsőke
2022. július 01. 08:36
„Egy nap vége lesz ennek a háborúnak” Kissinger szerint annak sem szabad drukkolni, hogy Oroszország destabilizálódjon, szétessen, ennek ugyanis kaotikus következményei lennének a Közel-Kelet és Közép-Ázsia stabilitására nézve. „Egy nap vége lesz ennek a háborúnak. A háború után Ukrajna és Oroszország kapcsolatát újra kell definiálni. Európa és Oroszország kapcsolatát is újra kell definiálni, mert Oroszország továbbra is fontos része lesz a nemzetközi kapcsolatoknak”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!