Súlyos a helyzet Ukrajnában: Luhanszkból már nem lehet evakuálni a lakosságot

2022. július 01. 09:12

A régió kormányzója szerint az orosz csapatok a város szélén tartózkodnak, és több irányból lőnek.

2022. július 01. 09:12
null

Szerhij Haidai, a régió kormányzója figyelmeztette a luhanszki lakosokat, hogy maradjanak menedékhelyeken, mert már nem lehet evakuálni – számolt be cikkében a BBC. Haidai elmondta, hogy az orosz csapatok a város szélén tartózkodnak, és több irányból lőnek. Korábban Haidai arról is beszélt: a várost súlyos légicsapások érik,

az oroszok pedig minden erejükkel azon vannak, hogy elfoglalják a várost.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara szerint Oroszország sikeresen elfoglalta a luhanszki olajfinomító területének egy részét, de az ukrán erők visszaverték a város zselatingyára elleni támadást. 

Nyitókép: Twitter

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 01. 14:44
Újabb Mandiner szakmai csúcs, Luhanszknak fordítani Liszicsanszkot. :-( Ráadásul háromszor is.
Ben Jeremiah
2022. július 01. 12:57
1. Mandi, plíz. Ba..átok már ki az ablakon azokat, akik nagyon hülyék. Miért engedtek minden marhát a billentyűzethez? 2. "ukrán erők visszaverték a város zselatingyára elleni támadást" Katona koromban volt egy ostoba őrmester (na jó, több is...), és a fickó mikor valahogy megneszelte, hogy a mi támadási irányunk olaszország - nápoly, minden nap várta a III. világháborút. Rettenetesen szerette a nápolyit, és meg volt győződve róla, hogy azt nápolyban bányásszák. Talán valami rokona tarhatja a zselatingyárat, aki szereti a zselét?
Namond
2022. július 01. 12:51
Evakuálni, dehogy nem, Oroszország felé szabad az út.
Rugo
2022. július 01. 11:13
Mert, melyik ukrán városból lehetett eddig? A kurva ukrán vezetés az utolsó pillanatig hazudik, amikor az oroszok körbekerítik a várost azt hazudják, hogy az oroszok miatt nem lehet evakuálni. Mocskos egy banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!