Kulcsfontosságú hidat kezdtek bombázni az ukránok

2022. július 19. 14:16

Ha a herszoni híd megsemmisül, a városban állomásozó orosz csapatok csak nagyon nehezen juthatnak utánpótláshoz.

2022. július 19. 14:16
null

Több felvétel is felkerült a Twitterre, melyek alapján valószínűsíthető, hogy az ukrán tüzérség támadást indított a Herszonban található Antonovszkij híd ellen – olvasható a Portfolio cikkében. A portál szerint az Antonovszkij híd stratégiai jelentőséggel bír a dél-ukrajnai fronton, ugyanis

a Dnyeper folyón Zaporozzsjától délre csak két hídon lehet átkelni: az említett herszonin, valamint a Nova Kahovka -i gáton.

A felvételek tanúsága szerint a támadás a híd déli hídfőjét érte. Egy videón jól játszik az, hogy a híd útburkolata több ponton is átszakadt, maga a szerkezet azonban alapvetően sértetlennek tűnik.

Ha a herszoni híd megsemmisül, a városban állomásozó orosz csapatok szárazföldön csak Nova Kahovka felől juthatnak utánpótláshoz.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. július 20. 09:02
Ez minen bizponnyal a mindent lehengerlő, 1 millió katonával végrehajtandó ellentámadás tüzérségi előkészítése. Vagy nem.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. július 19. 20:26
3-4 óra alatt fektetnek hidat, hülye ukik, nem tudjátok, hogy van ilyen is.
Jooee
2022. július 19. 19:51
Ott egye meg a fene azt a hidat. Majd újjáépíti a nyugat.
Karvaly
2022. július 19. 19:24
Nem tudom már, hogy Demkó vagy C. Castel írta hónapokkal ezelőtt, hogy a hidakat érdemes nézni, az támadja, aki komoly hátrányban van. A reggeli nagyon optimista ukrán elemzés után úgy érzem, mégiscsak komoly gondban lehetnek. De szerintem már nagyon sok ukrán is kiegyezne bármilyen módon, ha tényleg ilyen rossz a helyzet, akkor minden további nappal csak az alkupozíciójuk romlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!