Európai parlamenti elnök: Ukrajna hozzánk tartozik!

2022. július 28. 19:01

Tartós támogatást ígért Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke Ukrajnának az uniós csatlakozási törekvéseihez.

2022. július 28. 19:01
null

Az EP elnöke csütörtökön videóüzenetben fordult a kijevi parlamenthez Ukrajna államiságának napján.

 – jelentette ki Metsola.

Úgy fogalmazott, hogy a kelet-európai állam azon országok sorába tartozik, amelyek „nagyra tartják a szabadság, függetlenség, demokrácia, jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásának eszméit”.    

A máltai politikus beszédében felidézte, hogy az EU júniusban tagjelölti státuszt biztosított Ukrajnának. Mint mondta, az uniós integráció útja nem lesz könnyű, de az EP támogatást fog nyújtani az országnak. Metsola beszélt arról is, hogy ezen a napon nemcsak Ukrajna államiságának alapját ünneplik, hanem az ország államiságának és területi egységének megóvásáért küzdő ukrajnaiak bátorságát és eltökéltségét az Oroszország elleni háborúban.

Hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy olyan jövőt akar, amelyben át lehet írni a történelmet, befolyási övezetek és vasfüggönyök vannak, valamint az erősebb joga érvényesül és a személyes szabadságot és emberi méltóságot megtagadják.

– hangoztatta az EP elnöke.

(MTI)

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2022. július 29. 17:14
"Vlagyimir Putyin orosz elnök egy olyan jövőt akar, amelyben át lehet írni a történelmet" A történelmet nem Putyin akarja átírni, ez Zelenszkij legújabb őrült ötlete. "Az ukrán belügyminiszter tanácsadója szükségesnek tartja a történelem átírását az "orosz világ" legyőzéséhez." https://www.origo.hu/nagyvilag/20220728-igy-irna-ujra-a-tortenelmet-ukrajna.html
Ferry63
2022. július 29. 13:03
Talán hozzád, büdös kurva!
XTRO
2022. július 29. 11:12
Ez igen ! Van még mit tennünk, Ukrajna a demokrácia és a jogállam hazája.. Tényleg ,mit akarunk mi ??
Bokros Birka
2022. július 29. 08:53
Úgy fogalmazott, hogy a kelet-európai állam azon országok sorába tartozik, amelyek „nagyra tartják a szabadság, függetlenség, demokrácia, jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásának eszméit”. Igen, ezért égetik el élve az orosz ajkú lakosságot az ukrán nácik, ezt szolgája a nyelvtörvényük is? Na elmész Te a jó büdös picsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!