Belehalt sérülésébe Abe Sinzó

2022. július 08. 10:59

Japán volt miniszterelnökét egy kampányrendezvényen lőtték le. 67 éves volt.

2022. július 08. 10:59
null

Belehalt lőtt sérüléseibe Abe Sinzó, Japán volt miniszterelnöke – közli a Sky News a japán közszolgálati NHK-ra hivatkozva. A politikus 67 éves volt.

Abe pénteken, helyi idő szerint 11:30-kor lett merénylet áldozata. Éppen egy Nara nevű helyen tartott kampánybeszédet a közelgő felsőházi választások előtt. Beszámolók szerint a nyakát és a hátát találhatták el, eszméletét azonnal elvesztette. A 67 éves volt kormányfőt rögtön kórházba szállították, de ekkor már a szíve és a légzése is leállt.

Abét saját készítésű sörétes puskájával lőtte le a 41 éves Jamagami Tecuja, aki meg sem próbált elmenekülni a helyszínről. Az előzetes letartóztatásba helyezett férfi vallomást is tett, a nyomozóknak azt mondta, azért akarta megölni Abét, mert elégedetlen volt vele.

Nyitókép: KAZUHIKO HIRANO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2022. július 08. 13:06
Mi is nagyon-nagyon elégedetlenek vagyunk Jamagami Tecujaval. Isten nyugosztalja szegény Abe Sinzót!
zolka50.50
2022. július 08. 12:49
Abe Sinzo nem értett egyet az Oroszország elleni szankciókkal. Tárgyalásokat szorgalmazott.
Gèbi
2022. július 08. 12:38
"...azért akarta megölni Abét, mert elégedetlen volt vele." Ami azt illeti, ezzel az erővel bárki bárkit........
Trombitás Keresztély
2022. július 08. 12:36
Nem ismerem Abe Sinzó munkásságát, de ettől az esettől függetlenül: el tudok olyan szituációt képzelni, amikor valakinek a családját megölték, a házát lebombázták, és úgy érzi már semmi vesztenivalója nem maradt, és csak a bosszúvágy élteti. Persze az olyan vezetők nem mernek kiállni a tömegbe szónokolni ezerszeres bebiztosítás nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!