Lelőtték a volt japán miniszterelnököt, Abe Sinzót (videó)

2022. július 08. 06:15

A támadás Nara városában történt, az elkövetőt már el is fogták. A politikus kórházban van.

2022. július 08. 06:15
null

Összeesett Abe Sinzó volt japán miniszterelnök, miután lelőtték egy rendezvényen Nara városában – számolt be a Reuters. A rendőrök a támadót a helyszínen elkapták, fegyverét elkobozták. Maszuzoe Joicsi volt tokiói kormányzó közlése szerint a volt a miniszterelnöknek leállt a szíve- és a tüdeje.

Az NHK úgy tudja, hogy Abét a narai egyetemi kórházba szállították. A politikus pártjának egyik tisztviselője azt közölte, hogy a volt miniszterelnököt mellkasán érte találat. Szemtanúk beszámolói szerint két lövés dördült el, és az első még nem találta el a politikust.

Japánban hasonló fegyveres támadások ritkán fordulnak elő, hiszen nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok – ismertette a hírportál.

A politikus két ciklusban töltötte be a miniszterelnöki posztot, Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke volt, 2020-ban egészségi állapotára hivatkozva mondott le tisztségéről. A politikából azonban nem szállt ki, a kormányzó Liberális Demokrata Párt fontos szereplője maradt.

A The Straits Times tudósítását alább tekinthetik meg:

Nyitókép: KAZUHIKO HIRANO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. július 08. 16:34
A legcukibb politikusfotó, amit valaha láttam: Abe Shinzo nyaralójában az indiai Modival. https://im.rediff.com/news/2018/oct/28modi-abe9.jpg?w=670&h=900 https://www.8pmnews.com/pm-modi-deeply-distressed-over-attack-on-dear-friend-shinzo-abe/
Brüsszelidemokrata
2022. július 08. 09:00
Szegény Miért nem a putint lőtték le ?
BlancoAgilon38
2022. július 08. 08:57
Idióta egy világ...
bispora
2022. július 08. 08:45
Óvatosan jelezném, hogy Japán továbbra is a világ legbiztonságosabb és élhetőbb országa. Sajnos itt nagy hagyománya van a politikusok elleni merényleteknek. A tokiói pályaudvaron speciel két emléktábla is ki van téve, mert itt két miniszterelnök ellen is követtek el merényletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!