Putyin: Kijev maga idézte elő a helyzetet, amikor nem tartotta tiszteletben az orosz ajkú lakosság jogait

2022. június 18. 08:08

Az orosz elnök szerint rendben van az, amit Ukrajnában csinálnak, ellentétben azzal, amit az Egyesült Államok tett Líbiában és Irakban.

2022. június 18. 08:08
null

Putyin a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum pénteki plenáris ülésén egyenlőségjelet tett a Szovjetunió és a történelmi Oroszország közé. Azt mondta, hogy ha Oroszország és Ukrajna között akár csak partneri kapcsolatok lennének, „nem lenne probléma még a Krímmel sem”

Szerinte Kijev

maga idézte elő a problémát, mert nem tartotta tiszteletben az orosz ajkú lakosság jogait, és nem viszonyult tisztelettel az orosz nyelvhez és kultúrához.

Ismételten azt hangoztatta, hogy Oroszország fellépése a Donyec-medencében „teljes mértékben összhangban áll a nemzetközi joggal”,

nem úgy, mint az, amit az Egyesült Államok tett minden meghívás és megállapodás nélkül Líbiában és Irakban,

„mert kinevezte magát az Úristen képviselőjének a Földön”. Putyin precedensértékűnek nevezte az ENSZ Nemzetközi Bíróságának Koszovó függetlensége ügyében hozott ítéletét, amelynek értelmében a szakadár köztársaságoknak szerinte nem kellett engedélyt kérniük Kijevtől a függetlenségük kikiáltásához.

Hibáztatta az Egyesült Államokat, amiért 2014-ben támogatta a Kijevben Viktor Janukovics elnök ellen végrehajtott – Putyin fogalmazása szerint – államcsínyt ahelyett, hogy új választások kiírására szólították volna fel Ukrajnát. Érvelése szerint „innen eredtek a krími események”.

Nyitókép: MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Folyékony Szilárd
2022. június 18. 23:05
Putyinféreg betegségéről szóló hírek nem valósak. Putyin nem rákos, nem alzheimeres és nincs a heréjével sem semmi gond. Egyszerűen csak az agya rohad, de rohamos ütemben.
Jeney Gottfried Adolf
2022. június 18. 17:18
Árpádházi királyaink háromnegyedének anyja -nagyanyja orosz hercegnő volt . Jó , volt köztük német is ... :-))))
Akitlosz
2022. június 18. 14:37
Egyértelmű. Amit Amerika tett az a nemzetközi jogot nyíltan megsértő agresszió. Oroszország nyolc évig próbálta szép szóval megoldani, azonban Ukrajna nem volt hajlandó szóba álli sem a saját orosz állampolgáraival, és nem tartotta be a Minszki megállapodást. És mit tud tenni a nemzetközi közösség egy olyan országgal, amelyik nem tartja be az egyezményeket? Maximum háborúval tudja csak erre rávenni. Az sem lehet ráfogni, hogy Oroszország kezdte, Ukrajna vezetése már nyolc éve azt magyarázza, hogy Oroszországgal háborúzik. Hát idén elhitte ezt neki Oroszország.
jánosbácsi
2022. június 18. 12:05
Ezért ölnek válogatás nélkül oroszokat és ukránokat. A bomba nem válogat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!