Kijevbe látogatott Ursula von der Leyen, hogy az uniós tagságról tárgyaljon

2022. június 11. 13:11

Az Európai Bizottság elnöke szeretné megvitatni az ukrán kérelem „tisztázatlan kérdéseit” Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

2022. június 11. 13:11
null

Kijevbe látogatott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szombaton, hogy Ukrajna európai uniós csatlakozási kérelméről tárgyaljon a helyi hatóságokkal. A tisztségviselő szeretné megvitatni az ukrán kérelem tisztázatlan kérdéseit Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Denisz Smihal kormányfővel.

Az Európai Bizottság várhatóan jövő pénteken közzéteszi értékelését arról, hogy javasolja-e a tagjelölti státuszt Ukrajna számára.

Az ajánláshoz valószínűleg reformkötelezettségek kapcsolódnának, egyebek között a jogállamiság javítása és a korrupció elleni küzdelem területén. 

A bizottság elnöke megérkezése után azt mondta: tárgyalnak majd arról, hogy milyen közös lépések lesznek szükségesek az ország újjáépítéséhez, illetve áttekintik Ukrajna eddigi haladását az európai integráció útján. 

Ursula von der Leyen már másodszor látogatott Kijevbe az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta. Áprilisban Bucsában járt, ahol az orosz csapatok gyaníthatóan civilek százait mészárolták le. Ukrajna márciusban nyújtotta be tagfelvételi kérelmét az Európai Unióhoz.

(MTI)

Nyitókép: Riccardo de Luca / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Báthory Ödönke
2022. június 12. 14:19
Az oroszok már hozzákezdtek... A polgármester meg hónapok óta bátran elszaladt...
Bolognese
2022. június 11. 22:27
Az európaiakat nem kellene megkérdezni Girnyó Gizi?
figyelő4322
2022. június 11. 20:16
Uschi és más libernyák, dróton rángatott mélyállami ügynökök - nem veszik észre, hogy pl. a Balkánon vannak országok, amelyek stabilabbak, jobb gazdasággal, amelyek már évek óta az EU előszobájában várakoznak? Ja dehogynem veszik észre, csak azokkal nem nagyon lehet hergelni a medvét.... Az Uschi, Tiimermans, stb. ügynököknek pedig éppen az a feladata, hogy a medvét bökdössék. Hogy ez miért lenne jó az EU-nak, arról még talán most ír píszí magyarázatot a cija meg hasonlók!
sorivo4
2022. június 11. 20:01
Ki hatalmazta fel rá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!