Ukrajna vízumkötelezettséget vezet be az orosz állampolgároknak

2022. június 18. 11:07

Zelenszkij azzal indokolta, hogy ily módon „hárítják el az Ukrajna nemzetbiztonságát, szuverenitását és területi integritását érő példátlan fenyegetéseket”.

2022. június 18. 11:07
null

Ukrajna július 1-től vízumkötelezettséget vezet be az Oroszországi Föderáció állampolgárai számára – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken a Telegram üzentküldő alkalmazáson.

Az államfő szavai szerint még pénteken az ukrán kormány határozatot hoz az ukrán-orosz vízummentességről szóló kormányközi megállapodás felmondásáról. A vízumkötelezettség bevezetésének szükségességét az orosz állampolgárok számára Zelenszkij azzal indokolta, hogy

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy május 25-én Zelenszkij bejelentette: támogatja azt a lakossági petíciót, amelynek aláírói követelték a vízumrendszer bevezetését Oroszországgal szemben, és utasította a kormányt ennek a kidolgozására.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bajuszkirály
2022. július 05. 18:27
Egy újabb csodás ötlet. Biztos Biden fia véletlenül a tavalyi utasítási listát küldte el. Ez a barom meg komolyan vette...
Jooee
2022. június 18. 16:16
Az orosz hadsereg részére csoportos vízum kell?
Sulammit
2022. június 18. 14:43
Olajat a tűzre, ugye, te nagy marha! Hány emberedet akarod még feláldozni a hiúságod oltárán?
silenceCZ
2022. június 18. 14:32
na, akkor az orosz katonák mehetnek haza...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!