Ingyen kapják az ukránok a török drónt

2022. június 02. 16:45

A litvánok összedobták rá a pénzt, a gyártó pedig úgy döntött, ajándékba adja a Bayraktar drónt az ukránoknak.

2022. június 02. 16:45
null

A török Baykar cég ingyen ad Ukrajnának Bayraktar B12-es típusú, pilóta nélküli repülőgépet, azaz drónt, jóllehet, Litvániában összegyűjtötték a pénzt, hogy megvásárolják a drónt Ukrajnának – jelentette be Arydas Anusauskas litván nemzetvédelmi miniszter és a Baykar csütörtökön a Twitteren.

Litvániában közösségi finanszírozással összegyűjtötték a pénzt arra, hogy a balti ország új drónt vásárolhasson Ukrajnának az Oroszország elleni háború közepette. A pilóta nélküli repülőgépek kifejlesztésére specializálódott török

Baykar cég azonban úgy döntött, hogy térítésmentesen adja át Kijevnek a drónt,

cserében viszont azt kérte, az összegyűlt pénzt ajánlják fel humanitárius segélyként Ukrajnának. A litván honvédelmi miniszter Twitter-bejegyzésében sokszoros köszönetet mondott a török cégnek a „hihetetlen” ajánlatért, s közölte, hogy az – egyébként három nap alatt összegyűjtött, 6 millió eurónyi (mai árfolyamon 2,3 milliárd forint) – összegyűjtött pénzből a drónhoz megfelelő lőszereket vásárolnak, a maradékot pedig Ukrajna támogatására ajánlják fel.

(MTI)

A nyitóképen: az ukrán külügyminiszter (k) a Baykar képviselőivel. Fotó: BAYKAR DEFENSE / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2022. június 03. 11:57
semmi sincsen ingyen!
Zolotarjov
2022. június 02. 19:42
Az ukránok egyébként licencben gyártották, amíg szét nem lőtték a ruszkik az üzemet..
-Zsolt-
2022. június 02. 18:55
Mindeközben Orbánisztán népe annak drukkol, hogy minél több ukránt pusztítson el az orosz hadsereg, és veszítsék el az országukat. Pusztán nagy keresztthyényi szeretetből.
Alte
2022. június 02. 18:33
Ahogy egy hasonló témájú cikkhez írtam: Ez igazán dicséretes. A háború első heteiben az ukrán magyar határon egy volt képviselő felesége 28 millió dollárral, a dinamo Kijev tulajdonosa meg 18 millió dollárral próbált átjutni. De csak tessék szorgalmasan gyűjtögetni. Kell majd a pénz a háború után újra kitömni az oligarchákat meg törleszteni az amerikai fegyverekért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!