Ne csak védekezzenek, támadjanak az ukránok: 500 milliárd forintnyi katonai segélyt kap Kijev

2022. június 30. 15:17

Egymilliárd font értékű katonai segélyt nyújt London Kijevnek – közölte csütörtökön a Downing Street.

2022. június 30. 15:17
null

A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a segélycsomagot Boris Johnson brit miniszterelnök jelentette be a madridi NATO-csúcstalálkozón.

A kormányfő szóvivőjének ismertetése szerint a segélycsomag már magasan fejlett légvédelmi rendszereket, pilóta nélküli légi járműveket, elektronikai hadviselésre alkalmas innovatív, új eszközöket, az ukrán katonáknak pedig több ezer alapvető fontosságú személyes felszerelési tárgyat tartalmaz.

London megjegyezte, az új csomag egyben az első lépés abba az irányba, hogy Ukrajna az orosz invázió elleni eddigi védekező szakasz után

képessé váljon támadó hadműveletekre is az orosz szárazföldi erők ellen,

szuverenitásának helyreállítása végett.

Nagy-Britannia régóta Ukrajna egyik legnagyobb nyugati fegyverellátója, és a csütörtökön bejelentett újabb támogatással 2,3 milliárd fontra emelkedik az átfogó orosz támadás február végi kezdete óta Ukrajnának nyújtott brit katonai segély értéke. Eddig több száz hordozható légvédelmi rakétarendszert, több mint ötezer könnyű páncéltörő fegyvert, nagy hatótávolságú precíziós rakétafegyverzeti rendszereket, páncélozott járműveket, a hadszíntéri utánpótlás eljuttatására szolgáló, nagy teherbírású drónokat, több ezer éjjellátó berendezést, 155 milliméteres önjáró tüzérségi lövegeket és tüzérségi ütegek lokalizálására alkalmas radarrendszereket adott át az ukrán hadseregnek.

Ki költi a legtöbbet az ukrajnai fegyverekre, és ki nem szállít? Összeállításunkat IDE kattintva tudják elolvasni.

kattintva tudják elolvasni.

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2022. június 30. 20:08
Nem lenne egyszerűbb ezt a rakás felszerelést meg fegyvert egyből a feketepiacra tenni, az ukránoknak meg hagyni megadni magukat? Ugyanaz lenne a végeredmény, valamivel kevesebb halottal.
madar299
2022. június 30. 19:57
Támadás = nagyobb veszteség ! Maradnak még Ukrajnában férfiak , sebaj majd benépesítik a migránsok , ja hogy azok meg nem akarnak dolgozni, sebaj majd Sörös Gyuri megoldja.
Barnabás.N
2022. június 30. 19:12
A britek aláírták a Budapest szerződést, amiben garanciát vállaltak Ukrajna védelmére. Becsületes úriember módjára állják is szavukat. Ezt én is becsülöm. Jó, hogy kapott egy nagy pofont Putyin, hogy a Szovjet birodalom újjáépítése nem egy sétagalopp számára. Mint Orbán is mondta régebben, nekünk az az érdekünk, hogy Oroszország és köztünk legyen egy stabil ország. Úgyhogy jó lenne, ha minél gyorsabban valami megegyezés születne. Különben attól tartok kemény tél vár EU-ra és ránk is. Isten óvja Magyarországot!
Magyarvagyoknemturista
2022. június 30. 18:37
Megfordult a világ pár száz év alatt, Anglia az USA gyarmata lett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!