Szijjártó örül, hogy Boris Johnson maradt a brit kormányfő

2022. június 07. 13:55

„Tudom, hogy milyen tisztelettel közelít Magyarország felé, tudom, hogy külügyminiszterként mennyit dolgozott azért, hogy a magyar-brit kapcsolatok fejlődjenek” – emelte ki a külügyminiszter.

2022. június 07. 13:55
null

Jó hír a magyar-brit kapcsolatok jövője szempontjából, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök megnyerte az ellene indított bizalmi szavazást, így továbbra is ő maradhat az Egyesült Királyság kormányfője – jelentette ki a tárca közleménye szerint kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a bangladesi kollégájával közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón az üggyel kapcsolatban korábban közzétett Facebook-bejegyzését firtató újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: „nem avatkozunk bele és nem is kommentáljuk más országok döntéseit. Mi a brit választópolgárokra és a konzervatív parlamenti képviselőkre bízzuk természetesen, hogy ki Nagy-Britannia miniszterelnöke és ki a konzervatívok vezetője” – húzta alá.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a megnyilvánulása pusztán személyes volt. Hozzátette: „jól ismerem Boris Johnsont, hiszen szolgáltunk együtt külügyminiszterekként. Tudom, hogy milyen tisztelettel közelít Magyarország felé, tudom, hogy külügyminiszterként mennyit dolgozott azért, hogy a magyar-brit kapcsolatok fejlődjenek. És ez az elkötelezettsége miniszterelnökként is fennmaradt (...) A magyar brit-kapcsolatok jövője szempontjából és némi személyes barátságból fakadóan közelítettem meg ezt a kérdést” – közölte.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Brit parlament/Jessica Taylor

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ohassa
2022. június 08. 14:36
Arra emlékszik még valaki, amikor drúzsba petiék johnsonék ellen, a brexit ellen kampányoltak? Kiplakátolták fél Londont... Pedig nem volt olyan rég.
Kivűlálló
2022. június 07. 18:28
Egyre jobban kezdem azt észrevenni, hogy a Fidesz is kezd már meghülyülni! Ez, nagyon nagy probléma!
roughneck
2022. június 07. 17:57
Biztos bennem van a hiba, en valahogy nem nagyon tapasztaltam semmit abbol a magyarok iranti tiszteletbol. Mar a brit mediabol semmi sem jott at belole.
simonvitéz
2022. június 07. 15:44
Azért tegyük hozzá, majd 150 képviselő ellene szavazott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!