Az új, baloldali szlovén kormány megszünteti az üzemanyagár-stopot

2022. június 15. 19:04

Az autópályákon kívül rögzítik a kiskereskedői árrést, míg az autópályákon teljesen liberalizálják a díjszabást.

2022. június 15. 19:04
null

Szlovéniában június 21-től megszűnik az üzemanyagár-stop – közölte Robert Golob szlovén kormányfő a szerdai sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök kiemelte: az autópályákon kívüli töltőállomásokon rögzítik a kiskereskedői árrést, míg

az autópályákon teljesen liberalizálják a díjszabást.    

Az olaj ára másfél évvel ezelőtt 70 euróba került tonnánként, most 120 euró fölé emelkedett – mutatott rá Golob, hozzátéve, hogy ez azonban nem tükröződött a kiskereskedelmi árakban, mert Szlovéniában ez idő alatt eltérő árszabályozások voltak.   

„Volt egy rendszerünk, amely erőszakkal bevezette a kiskereskedelmi árak szabályozását, ami miatt több millió euró értékű kártérítési követeléseink vannak most az üzemanyag-kiskereskedők részéről. Ez a rendszer így teljességgel fenntarthatatlan” – fogalmazott. Jelezte: a kormány egyensúlyt akar teremteni a piacon, ahol „mindenki, az állam, a kiskereskedők és a fogyasztók is viselik a terhek egy részét”.    

(MTI)

Nyitófotón: Robert Golob (AFP)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. június 16. 06:17
Gyurcsányok lettek ezek is. Még nem tudják a szlovének, mire vállalkoztak. Na de majd.....
palicsi
2022. június 16. 05:51
Azt nem értem, hogy az úgynevezett balliberális kormányoknak ( mert se nem bal oldaliak, se nem liberálisak), hányszor kell faszra rántaniuk a szavazópolgárt, hogy az végre megértse, ezek a pártok, azért jöttek létre, hogy sanyargassák azokat (is), akik rájuk szavaztak! Hiába, a hülyeség ellen nincs gyógyszer!
NiewiederGyurcsány
2022. június 16. 05:31
Amennyiben a szlovén következetes, a szociálisan érzékeny nép, akkor ez baloldali liberális kormány rövid uton megy a kukába!
Isten jobb keze
2022. június 16. 01:25
Mandi már megint hülye vagy! 35 évre kiégett az autópálya Magyarországon? Igen.. Mészáros xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!