Szeverodonyeck védői kitartanának: elutasították az orosz ultimátumot

2022. június 16. 06:49

Az Ukrajna keleti részén található város a hetek óta tartó heves bombázások miatt mára nagyrészt romokban hever.

2022. június 16. 06:49
null

Ukrajna figyelmen kívül hagyta azt az orosz ultimátumot, amely Szeverodonyeck védelmének feladására hívott fel. Az Ukrajna keleti részén található város a hetek óta tartó heves bombázások miatt mára nagyrészt romokban hever – számol be az Al Jazeera.

Az oroszok korábban felszólították a városban lévő vegyi üzemben maradt ukrán erőket, hogy tegyék le a fegyvert, de ezt az ukránok megtagadták: tájékoztatásuk szerint több mint 500 civil, köztük 40 gyerek tartózkodik katonák mellett az Azot vegyi művekben.

Moszkva korábban közölte, hogy humanitárius folyosót nyitott az Azotból, hogy lehetővé tegye a civilek számára a menekülést az oroszok által ellenőrzött területek felé. Azzal is vádolták az ukrán erőket, hogy megzavarták ezt a tervet, és civileket használnak emberi pajzsként, de az ukránok ezt tagadták.

Nyitókép: MTI/AP/Natacha Pisarenko

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mad24
2022. június 16. 17:04
Szerintem meg nem kérdezték meg őket...fix,hogy Kijevből nyilatkozták!
zuriktodor
2022. június 16. 11:51
Ezek is meghalnak.
tetx
2022. június 16. 09:15
Nem jött ki senki, aki tegnap bent meghalt azokat az oroszok lőtték tarkón természetesen.
Forgalmazó
2022. június 16. 09:05
Ukránok=ISIS terroristák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!