Német szocdem képviselő: Ha európai pusztításról beszélünk, nézzék meg Orbán Viktor tetteit

2022. június 23. 10:58

Dietmar Nietan szerint „Németország problémája Lengyelország és Magyarország”.

2022. június 23. 10:58
null

A Rzeczpospolita interjút készített a szociáldemokrata Dietmar Nietannal, a Német Szövetségi Külügyminisztérium lengyelországi kapcsolatokért felelős képviselőjével, akit megkérdeztek arról, mi a véleménye, hogy Jarosław Kaczyński korábban Németországot „rendkívül destruktív európai elemnek” nevezte, amiért például nem kezeli Lengyelországot egyenlő partnerként. 

Ha már európai pusztításról beszélünk, akkor azt tanácsolom, nézzék meg Orbán Viktor tetteit, hogyan értékeli Zelenszkij elnököt és Ukrajna uniós tagjelölti lehetőségeit”

– válaszolta erre Nietan. 

A beszélgetésben kritikával illette azt, hogy az Oroszországgal kapcsolatos uniós döntéseket „Magyarország blokkolni próbálta”, valószínűsíthetően az orosz olajembargót érintő szankciós csomagra utalva. 

Nem jó a viszonyunk Orbán Viktor kormányával. Ha Kaczyński európai romboló elemről beszél, akkor inkább Orbánra, ne pedig Scholz kancellárra”

– jelentette ki.

Nyitóképen: Dietmar Nietan. Fotó: Florian Gaertner / Photothek / dpa Picture-Alliance / AFP

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ntony
2022. június 24. 00:09
Deeck maan, hi!!! Hogy, mik vannak!?!?!?
Andreas1970
2022. június 23. 21:12
Nyilvanvaloan az irigy nemet politikusnak az faj, hogy Orban racionalitasa miatt, azaz, hogy MO maradjon ki az Ukran-Orosz haborubol, Magyarorszagra meg mindig jon Orosz gaz, addig Nemetorszag hoppon maradt es a legnagyobb recesszio fenyegeti az Ukran haboru parti elpuskazott politikaja miatt.
SzabóGéza
2022. június 23. 20:52
Na ilyenkor kell odabaxni, az elvtársnak, és a germán népnek, azt a végtelen hosszú PDF tekercset, amiben nyelvhelyesen, fel van sorolva, az Orbán kormány 12éves garázdálkodása!!!:) Lehet megértenék, hogy a sokadik KÉTHARMAD, NEM A VÉLETLEN MŰVE!!! CSAK A TISZTÁNLÁTÁS VÉGETT!!!:)))
madar299
2022. június 23. 16:59
Köcsög ! / Némi tisztánlátás a múltból . A Magyar Villamos Energia Ipar 75 %-át anno 1995-ben /Horn Gyula, Suchmann Tamás/ c.c. 8-10 %-os áron /RWE , E-on / adta el , ezt akkor míért vásároltátok fel kedves Németek ? Vajon milyen áran adnátok vissza ? A német autóipar zászlóshajói mit keresnek nálunk ? / Merc. Audi , BMW / Mennyi bért fizettek a Magyaroknak ? Az anyátokat is megbasznátok 1 Ft-ért , ez a véleményem rólatok Németek/Svábok !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!