NATO: Törökország támogatja Finnország és Svédország csatlakozási szándékát a szövetséghez

2022. június 28. 20:42

A három ország külügyminiszterei megállapodást kötöttek a madridi csúcsot követően.

2022. június 28. 20:42
null

Törökország, Svédország és Finnország külügyminisztere memorandumot írt alá a két északi állam NATO-csatlakozásáról, amely megszünteti a csatlakozási folyamat török ​​blokkját. Ez azután történt, hogy a három nemzet vezetői találkoztak a NATO madridi csúcstalálkozóján – tájékoztat a SkyNews.

Sauli Niinisto finn elnök nyilatkozata szerint: „Alapos megbeszélést folytattunk Recep Tayyip Erdogan török ​​elnökkel és Magdalena Andersson svéd miniszterelnökkel, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár közreműködésével”. 

Ez egy háromoldalú megállapodás a csatlakozásról

– mondta egy NATO-közeli forrás. Stoltenberg hamarosan sajtótájékoztatót tart.

Ankara azt kifogásolta korábban, hogy Svédország és Finnország a török vezetés által terroristáknak tartott csoportokat támogatnak, többek között a Kurdisztáni Munkáspártot. A török vétó veszélye miatt a svéd kormány módosította terrorizmus-ellenes törvényét

Kép forrása: AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2022. június 29. 14:53
Ez nagyon rossz hír. Két vadbarom bolsevista kormányról van szó, akikkel a NATO drasztikusan eltolódik a jakobinus-vókista irány felé. Ez nekünknagy baj, valószínűbbé vált, hogy amikor a bolsevisták még jobban bevadulnak, a NATO erőszakot alkalmaz majd ellenünk a normalitás letörésére. Bevonulnak majd internáci segítségnyújtásra...
MZXX
2022. június 29. 12:59
A finneknek biztos jó buli lesz, hogy az orosz-finn határ tele lesz pakolva nato és orosz fegyverekkel. Az eddigi helyzet jobb lett volna nekik. Az usa fegyvergyártók szereztek két új kuncsaftot, akik majd megvédik attól az oroszoktól, akinek eddig nem volt dolga velük. Mikor jönnek rá az európai országok, hogy hülyét csinálnak belőlük az usa kormánya és amerikai fegyvegyártók.
Turius
2022. június 29. 08:22
Mit kaptak érte a törökök?
chief Bromden
2022. június 29. 06:13
Mit lépnek az elárult kurdok? A svéd álom rémálommá válhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!