Ötszáz migráns akart betörni Marokkóból Melillába, 18-an meghaltak

2022. június 25. 18:24

76-an megsérültek.

2022. június 25. 18:24
null

Legalább 18 afrikai bevándorló meghalt, amikor egy nagyjából kétezer fős tömeg megpróbált betörni az észak-marokkói Melilla spanyol enklávéba – közölték a marokkói hatóságok.

A spanyol oldal beszámolója szerint egy nagyjából kétezer főből álló migránstömeg közelítette meg péntek hajnalban a spanyol enklávé határát, közülük mintegy 500 embernek sikerült bejutnia a határellenőrzési területre, miután ollóval átvágtak egy kerítést.

A marokkóiak közlése szerint 13 ember halt bele az betörés során szerzett sérüléseibe, 5 további mellett, akiknek a halálhírét a nap folyamán korábban már megerősítették.

Tudósítások szerint többen leestek a két oldalt elválasztó korlát tetejéről. 

Az egész eseménysorozat összesen 140 rendészeti alkalmazott és 76 bevándorló megsérülését eredményezte.

A határ másik oldalát felügyelő spanyol polgári gárda azt közölte, nincs információjuk a történtekről, ezért Marokkóhoz irányították a megkereséseket.

A spanyol enklávé és a szomszédos marokkói Nador város határán szombaton kora reggel már nyugalom volt, rendőri intézkedés nélkül – jelentették az AFP-s újságírók.

Nyitókép: MTI/AP/Javier Bernardo

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. június 26. 09:09
Kicsit az jut eszembe, mintha annakidején a török janicsárok és dervisek úgy jöttek volna át rajtunk, hogy közben azt hajtogatják, hogy milyen éhesek, nincs mit enniük. Engem az érdekelne, hogy hányan jutottak át. Senki? Akkor remélem levonják a tanulságot: nem törünk be senkihez erőszakkal, illegálisan.
Zsolt75
2022. június 26. 01:05
Így fognak télen a házaitokba is bemenni, ha fáznak.
MZperXXL
2022. június 25. 22:39
Engem az érdekel, mennyi jutott be a kétezerből? Erről miért hallgatnak? Vagy azért kell sumákolni, mert mindet visszaverték és ez nagyon csúnya, nem PC, amiről nem szabad beszélni?
youngboy
2022. június 25. 20:59
Kétezren támadtak és 18-am haltak meg. Elromlott a golyószóró?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!