Megérkezett Kijevbe Emmanuel Macron, Olaf Scholz és Mario Draghi

2022. június 16. 09:47

Ukrajna korábban bírálta Franciaországot, Németországot és Olaszországot is, mert szerinte késlekedtek az országnak nyújtott támogatásokkal.

2022. június 16. 09:47
null

Az ukrán fővárosba utazott Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz kormányfő – jelentette csütörtökön a La Repubblica című olasz napilap.

A három vezető Lengyelországban szállt különvonatra. Macron, Scholz és Draghi „éjszakai” találkozót tartott a délkelet-lengyelországi Rzeszowban, ahol nemzetközi repülőtér található, mielőtt továbbutaztak Kijevbe – számolt be a ZDF. A La Repubblica fotót is közölt a vonaton utazó politikusokról.    

A francia elnök hivatala is megerősítette, hogy a három vezető együtt szállt fel a Kijevbe tartó különvonatra. 

Látogatásuk megszervezése hetekig tartott, mivel a politikusok igyekeztek leküzdeni a háborúra adott válaszukkal kapcsolatos ukrajnai kritikákat. Kijev bírálta Franciaországot, Németországot és kisebb mértékben Olaszországot is, mert szerinte késlekedtek az országnak nyújtott támogatásokkal. Azzal vádolta őket, hogy lassan szállítanak fegyvereket, és hogy saját jólétüket Ukrajna szabadsága és biztonsága elé helyezik.

 

 

(MTI)

Fotó: LUDOVIC MARIN / POOL / AFP

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 19. 11:55
Három szerencsétlen politikai prostituált.
Korrupt Kornél
2022. június 16. 21:55
Gyerekek, hogy bevoltatok szarva! Fél hadsereg vigyázott rátok! Egy eltévedt rakéta mehetett volna a közeletekbe, hogy tudjátok miért szítjátok a háborút!
darling
2022. június 16. 21:40
Micsoda zsánerkép! Kimenősen vannak az urak, ingbe-gatyába! Az egész együttes felszállás stb nevetséges hajcihő! Népbutítás! Hogy is mehetnének másképp, biztonsági szempontokból nem is lehetne másképp! Mellesleg ez a vonatosdi stb Lenin elvtárs utazását juttatja eszünkbe, a cári Oroszo-ba, anno, a következmények ismertek. Legalábbis itt, Kelet-Európában...
vip era
2022. június 16. 20:02
Nagy pénzt nem tennék rá,hogy tényleg voltak Kijevben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!