Az oroszok egy csapással ötven ukrán tábornokkal és tiszttel végezhettek

2022. június 20. 05:58

Az orosz védelmi minisztérium szerint lényegében megsemmisítették az ukrán vezérkart.

2022. június 20. 05:58
null

A Világgazdaság az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról ír, hogy helyi idő szerint vasárnap délután 12.30-kor Kalibr nagy pontosságú, nagy távolságú tengeri rakétákat indítottak az oroszok az ukrán csapatok parancsnoki állomása irányába Shirokaya Dacha (Dnyipropetrovszki régió) falu közelében, abban a pillanatban,

amikor a parancsnokok munkaértekezletét tartották.

Hozzátették: tájékoztatásuk szerint, a támadás eredményeképpen az ukrán fegyveres erők több mint 50 tábornoka és tisztje megsemmisült, köztük a vezérkar, a Kahovka csoport, a légideszant rohamcsapatok és a Nyikolajev és Zaporozsje tevékenykedő egységek vezetőit.

A védelmi tárca állítása szerint,

az ukránok több egysége az alacsony erkölcsi és pszichológiai állapot, valamint a lőszer- és logisztikai ellátás hiánya miatt elhagyja a hadműveleti területeket.

Így tett az 57. gépesített gyalogdandár I. zászlóalj 1. századának egy szakasza, amely Liszicsanszk közelében védekezett, de elhagyta a nehézfegyverzetet és feladta pozícióját. A beszámoló szeirnt a Kalibr nagy pontosságú távolsági rakéták megsemmisítettek 10 darab 155 mm-es M777 tarackot és legfeljebb 20 páncélozott harcjárművet is, amelyeket a Nyugat szállított a kijevi rezsimnek az elmúlt 10 napban, és amelyek egy nikolajevi transzformátorgyárban voltak elhelyezve.

A Világgazdaság hangsúlyozza, hogy az oroszok szerint az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvednek el az ellentámadásos hadviselés miatt. A komoly emberi veszteségek miatt,

az ukrán vezetés arra kényszerül, hogy felkészületlen személyzetet vonjon be a harcokba,

annak ellenére, hogy nem rendelkeznek a szükséges fegyverzettel és katonai felszerelésekkel, írják.

Fotó: Russian Defence MinistryRussian Defence Ministry / Sputnik via AFP

Összesen 385 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazallusland55
2022. június 21. 11:00
Wenn die EU neue Mitglieder aufnehmen will, benötigt sie vorher eine Reform an Haupt und Gliedern, mahnt mein Kollege Daniel Brössler. Die kommenden Jahre würden Jahre der Prüfung, für die Kandidaten wie für die Mitgliedstaaten. Für die Ukraine sind das nicht unbedingt gute Nachrichten. Jelenleg itt tartunk. Tehát a NATO-ba felvétel sem olyan könnyű tánc, mint ahogy a náci érzelmű, orosz-barát USA-ellenesek papolják. Ha '45-ben a szemét USA nem száll be Hitler ellen, akkor lehetséges hogy most éppen náci gyarmat lennénk és nem ajánlkozhatnánk fel orosz (legalább szellemi) gyarmatnak. Higgyétek el hogy a kipcsak (félázsiai) országokon kívül is van élet, még ebben mocskos Európában is.
Wazallusland55
2022. június 21. 10:14
Van egy kis probléma a hírrel elvtársak. Mégpedig az hogy eddig semmilyen mérvadó külföldi hírportál sem tud róla. Én csak angolul és németül tudok komolyabb szövegeket elemezni. Sehol sem találtam ilyen hírt. Próbáljatok meg nem az orosz birodalmi érdekek és azok kiszolgálóinak propagandájából tájékozódni. Nem olyan bonyolult. Nyugodtan nevezzenek libsinek, vagy USA bérencnek az önkéntes orosz-bérencek. Aki esetleg részesül olyan hímringyó suskából, mint a Pesti Srácok név bitorló propagandistái, azt megértem. Tudom régóta hogy van az a pénz amitől sokaknak korpás lesz a haja, csak saját erőből ne legyek senki seggnyaló propagandistája. A tények elvtársak, a tények mindig zavarták a bolsevikokat. Most is.
szandrarabo
2022. június 20. 17:25
Isten nyugosztalja őket!!!
Akitlosz
2022. június 20. 13:47
Piszkos tizenkettő akció orosz módra. Ez a győzelem útja, a NATO akármeddig fegyverezheti Ukrajnát, de az ukrán katonák el fognak fogyni, s a NATO nem akarja a saját katonáit harcba küldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!