Orosz vezérezredes: Az ukránok civileket tartanak vissza a szeverodonyecki vegyi üzemben

2022. június 15. 07:19

Az oroszok azt követelik, hogy a szeverodonyecki erőmű katonái adják meg magukat.

2022. június 15. 07:19
null

„Erőszakkal tartanak vissza több száz szeverodonyecki lakost az ukrán fegyveres erők az Azot vegyi üzem föld alatti létesítményeiben” – jelentette ki Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője, írja az Index a SkyNews beszámolója alapján. Hozzátették: az oroszok most azt követelik, hogy a szeverodonyecki vegyi üzemben megbúvó ukrán erők tegyék le fegyvereiket és adják meg magukat ma reggel.

Mihail Mizincev az Interfax hírügynökségnek azt mondta, hogy az ukrán csapatoknak brit idő szerint „reggel hat órától fel kell állítaniuk az értelmetlen ellenállásukat” és le kell tenniük a fegyvert. Hangsúlyozták:

Ígéretet tett rá, hogy a civilek egy humanitárius folyosón keresztül tudnak elmenekülni.

Egy nappal korábban a híradások szerint a városból kivezető három híd közül kettő megsemmisült, a harmadik pedig régi és nem biztonságos, írják.

Nyitókép: Aris Messinis / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. június 17. 04:56
Hát ez van,a szokásos figura demokratáéknál.
VassBotond
2022. június 16. 05:59
A hozzászólók közül egyébként olvasta valaki a Sky News cikkét ( https://news.sky.com/story/ukraine-war-russia-tells-forces-in-severodonetsk-to-end-their-senseless-resistance-and-surrender-this-morning-12634178 ), amelyre a Mandiner (és ma reggel már az Origó is) hivatkozik? A Sky News cikke ugyanis NEM EMLÍTI, hogy a civileket erőszakkal tartanák ott az üzemben. (Persze, ha Mihail Mizincev vezérezredes mondja, akkor biztos úgy van!...) Itt jegyzem meg, hogy mióta a mariupoli Azovstal védői megadták magukat, a derék orosz és "szeparatista" erők minden nap új CIA-laboratóriumot találnak a föld alatti folyosókban. Vagy nem olvastatok róla?! (Merthogy én se...) A hozzászólásokat olvasva (tisztelet a szó szerint egy-két kivételnek) egyértelműen látszik, hogy beérett a 12+ éves agymosásba fektetett munka: a fizetett trollok mellett drága, valószínűleg stresszes honfitársaink azonnal náciznak és libsiznek... :-) Mészáros Lölő és Rogán Tóni "csókótassa" őket!
PUSZTÍTÓ1
2022. június 15. 18:17
+++++++++++++++++++++++++ MOSZKOVITÁKNAK, putler RAJONGÓKNAK INGYEN OROSZ RULETT DUPLA GOLYÓVAL! ++++++++++++++++++++++++ BONUS VODKA KÖRÖNKÉNT ++++++++++++++++++++++++
KBA98
2022. június 15. 17:03
a zongorista balett táncos, a nagy humanista, aki, nem kér, hanem követel, akár Európa halála is elég lenne neki, hogy a bűzös seggét megvédje! Józan, nagy kaliberű politikusok szóba sem állnának vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!