Olaf Scholz: Németország a legmodernebb fegyvereit küldi Ukrajnába

2022. június 01. 11:24

A németek bejelentették, hogy fegyverek egész garmadáját küldi az ukránoknak.

2022. június 01. 11:24
null

Németország kötelezettséget vállalt arra, hogy fegyverek egész sorát küldi Ukrajnának az Oroszország elleni küzdelemben. Olaf Scholz kancellár szerdán a német parlamentben tartott beszédében elmondta, hogy Németország közepes hatótávolságú föld-levegő védelmi rendszereket szállít – a legmodernebb fegyverzetet –, amelyek

Scholz azt is megígérte, hogy olyan nyomkövető radart ad Ukrajnának, amely képes az ellenséges ágyúk, aknavetők és rakétatüzérség – valamint az Egyesült Államok által küldött rakétavetőkkel lépést tartva – észlelésére.

A kancellár megismételte, hogy a rakétavetők nem lesznek képesek orosz területet célba venni.

Háttér

A lépés azt követően történt, hogy Kijev, valamint a német ellenzéki pártok azt kérték, hogy fokozzák az Ukrajnának szánt nehézfegyver-szállításokat. Németország a háború februári kitörése óta több mint 15 millió lőszert, 100 ezer kézigránátot és több mint 5000 páncéltörő aknát szállított Ukrajnának.

Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 02. 00:44
"Olaf Scholz: Németország a legmodernebb fegyvereit küldi Ukrajnába" Nocsak! Mi van "Mini Führer"? Csak nem kezdett el feléledni a "nemzeti ösztön..."?! Ti, németek, soha nem fogtok megváltozni, hiába próbáljátok a "jótékonykodó pofátokat" mutogatni a nagyvilág felé...! A véretekben van a felsőbbrendűségi hit, meg a náci ösztön!
Dezsőke
2022. június 01. 22:01
még időben vagyunk!
PPK
2022. június 01. 16:48
Egyre közelebb a béke. Ez már a békeharc legmagasabb szintje
pilakfater
2022. június 01. 16:04
Can you play other instruments?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!