Döntött a londoni bíróság: kitoloncolják a menedékkérőket Ruandába

2022. június 13. 20:18

A bevándorlókat képviselő ügyvéd szerint az elutasítás ügyfeleit alapvető méltóságukban sérti meg.

2022. június 13. 20:18
null

Elutasította a londoni fellebbviteli bíróság a bevándorlók által benyújtott fellebbezést, amely blokkolta volna a kedden kezdődő kitoloncolási járatokat. A brit kormány mostantól különösebb probléma nélkül reptetheti Ruandába azokat a menekülteket, akik illegálisan lépik át az országhatárt. A intézkedés célja, hogy elriassza azokat, akik megpróbálnak illegálisan belépni Nagy-Britanniába.

A bevándorlókat képviselő ügyvéd szerint az elutasítás ügyfeleit alapvető méltóságukban sérti meg. Ráadásul ez olyan emberek esetében történik meg, akik már amúgy is „jelentős traumákon estek túl, és mentális problémáik vannak".

Nyitókép: MTI/EPA/Stuart Brock

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. június 14. 14:20
A népvándorlást mindenhol vissza kell fordítani mindaddig amíg az unokák életbenmaradásához szükséges arány helyre nem áll, viszont kombinálni kell hatásos antikoncepciós kampányokkal a túlnépesedő rétegekben.
Spiltyu
2022. június 14. 09:45
büdös köcsögök, rohadt náci banda
eref
2022. június 14. 07:52
Szerintem ma este Anglia ellen a magyar játékosoknak is le kellene térdelniük. Ha megkérdezik, miért, akkor el kell mondani, hogy egyrészt tiltakozásul a deportálások ellen, másrészt EBBEN az országban valóban tiltakozni kell a rasszizmus ellen.
Kegyes urunk Karolus
2022. június 14. 07:10
Akkor lássuk a medvét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!