Észtország tiltakozott Moszkvánál a légtere megsértése miatt

2022. június 22. 06:24

Egyre feszültebb a helyzet a Baltikumban.

2022. június 22. 06:24
null

Észtország a külügyminisztériumba kérette kedden az orosz nagykövetet, tiltakozva amiatt, hogy egy orosz helikopter június 18-án megsértette a légterét – áll a külügyminisztérium közleményében.

közölte a tárca, amely ismételte felszólította Moszkvát, hogy vonja ki a csapatait Ukrajnából.    

A Baltikumban amúgy is feszült a helyzet, miután a litván vasút korábban arról értesítette a kalinyingrádi vasúttársaságot, hogy június 18-tól megszünteti az uniós szankciók által érintett áruk tranzitját. Moszkva kedden az orosz külügyminisztériumba kérette Markus Ederer moszkvai uniós nagykövetet, és követelte a kalinyingrádi vasúti tranzit azonnali újraindítását, valamint kilátásba helyezte, hogy ellenkező esetben válaszintézkedéseket fog hozni.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mcvers
2022. június 22. 11:45
A bolha és az elefánt slattyog a hídon. A bolha megszólal: HALLOD HOGY DÜBÖRGÜNK?
Himalája
2022. június 22. 09:34
"teljesen joggal aggódik a térség az oroszoktól" A balti államok nagy félelme és aggódása az oroszoktól viszont nem gátolja meg őket abban, hogy ott piszkálják az orosz medvét ahol csak lehet.
Lajoss
2022. június 22. 09:09
Sokra mennek vele.
bandi-NER
2022. június 22. 08:30
Nem tiltakozni kell, hanem lelőni az ellenséges gépet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!