Kárpátalja elszakadását sürgette egy férfi, hét év börtönre ítélték

2022. június 14. 07:20

A vádlott ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

2022. június 14. 07:20
null

A vádlott távollétében zajló tárgyaláson az ügyész azzal vádolta meg a 43 éves kárpátaljai férfit, hogy „Ukrajna alkotmányos rendjét és területi integritását veszélyeztető döntések mellett kampányolt” – közölte az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Kárpátalja megyei kirendeltsége.

Egy új népköztársaságot akart létrehozni

Az ukrán hírügynökség állítása szerint a magát a „kárpátaljai ruszin közösség aktivistájának” nevező férfi

nyíltan Kárpátalja elszakadását propagálta Ukrajnától, a helyi lakosokat egy illegitim népköztársaság létrehozására buzdította.

Az Ungvári Városi-Járási Bíróság Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének megsértésének bűntettében bűnösnek mondta ki, és 7 év szabadságvesztésre ítélte a férfit távollétében. A kárpátaljai férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki – számolt be az Unian hírügynökségre hivatkozva az Index.

Nyitókép: Illusztráció / police.hu

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2022. június 14. 10:43
És mindezt az érintett távollétében! Ez aztán a jogállam! Ugye Ursula? Ugye?
Reszelő Aladár
2022. június 14. 10:09
Egy jogállamban ez jár. Mivel Magyarország nem az, így itt büntetlenül lehet ilyen kijelentéseket tenni.
pitypang1125
2022. június 14. 09:44
Kárpát alja mint önálló szuverén állam, túl kicsi, élet képtelen lenne. Mint autonóm térség, a Ruszinok nemzetként való erismerésével egyetemben, elképzelhető lenne.
bunko_jobbos
2022. június 14. 09:14
1. Simán lehet, hogy kamu az egész, csak ukrán propaganda az egész. 2. Nekünk nem kéne az a terület, mert onnantól az ostoba csürhe a DK-ra meg ilyen fasza pártokra szavazna. 3. A fent írt 1500 km2, ahol magyarok laknak, esetleg jöhetne. 4. Kurva jó lenne egy független ruszin állam, aminek mi agy segítséget nyújtanánk a gazdaságának működéséhez :-), miközben nem szavazhatnának a magyar választáson. 5. Állítólag ruszinok nem nagyon léteznek, ezt a monarchia fejlesztette ki sikerrel, de most csak szimplán ukránnak érzik magukat. Ezt nem tudom, de lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!