Vitalij Klicsko: Putyin nem fog megállni Kijevnél, sem a lengyel határnál

2022. június 13. 09:06

Kijev polgármestere szerint a Németországból érkező hadiszállítmányok nem megfelelő minőségűek.

2022. június 13. 09:06
null

Mihamarabbi katonai támogatást és az Oroszország elleni szankciók további szigorítását kérte Berlintől, Rómától és Párizstól Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Bild című német lapnak adott, vasárnap közzétett interjúban. Vitalij Klicsko elmondta, hogy bár az ukrán hadsereg tájékoztatta a német hadi szállítmányok érkezéséről,

azok nem az elvárt minőségűek.   

„Ez pedig azt jelenti, hogy területeket és életeket vesztünk” – szögezte le Klicsko, aki emellett figyelmeztetett arra is, hogy bár az orosz erők jelenleg Ukrajna déli és keleti régióira összpontosítanak, a főváros még mindig nincs biztonságban. 

„Kijev célpont volt, és továbbra is az. Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fog megállni Kijevnél, sem a lengyel határnál. Addig megy, amíg hagyják. A háború Németország ajtaján is be fog kopogni” – fogalmazott.   

(MTI)

Nyitókép: STR / NurPhoto / AFP

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2022. június 13. 16:50
Elég legyen már, ukik! Pofa be, vagy legfeljebb köszönjétek meg, amit kaptok!
Reszelő Aladár
2022. június 13. 14:59
Szerintem már megállt Kijevnél, sőt vissza is fordult. Amúgy jó lenne ha fenyegetne már minket is, hogy vagy önként átadakozzuk a stukkereinket, vagy idejönnek és demokratikusan elviszik őket.
Akitlosz
2022. június 13. 14:25
Magától értetődő, hogy Kijev fenyegetettségét fenn kell tartani azért, hogy az ukránok ott állomásoztassák az erőiket és ne a fronton.
Akitlosz
2022. június 13. 14:22
"Vitalij Klicsko: Putyin nem fog megállni Kijevnél, sem a lengyel határnál" Amennyiben Ukrajna nem fejezi be a háborút, nem hajlandó békére, ráadásul még Lengyelország is belép. Politikai megegyezésre való hajlandóság nélkül valóban nem lesz vége a háborúnak. Ha Amerika fenn akarja tartani ezt a háborút, akkor nincsen mód a befejezésére. Ha az oroszok leállnának az ukránok akkor is tovább lőnék őket, még tűzszünet idején is. Lásd az elmúlt nyolc évet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!