Parancsba kapták az ukrán katonák, hogy nem hátrálhatnak meg

2022. június 09. 18:47

Egy ukrán parancsnok beszámolója szerint házról-házra vívják a Szeverodonyeck városában zajló csatát.

2022. június 09. 18:47
null

Petro Kuzik, a Szvoboda nemzeti gárda zászlóaljának parancsnoka szerint a kelet-ukrajnai városban az utcai harcok heves orosz tüzérségi sortüzek mellett zajlanak, amelyek mindkét oldalon veszélyeztetik a csapatokat – szemlézte a Reuters jelentését az Index. A portálon azt írják: Kuzik az ukrán nemzeti televíziónak arról mesélt, hogy

minden házért és minden utcáért véres összecsapások zajlanak.

Hozzátette, hogy szerdán a védők ellentámadásba lendültek, és néhány területen sikerült egy-két háztömbnyire visszaszorítaniuk az oroszokat. Máshol szó szerint egy-két házzal nyomták vissza a támadókat – fűzte hozzá.

Kuzik kizártnak tartja, hogy az ukránok megadják magukat.

Mint mondta, parancs van az állások megtartására, és egyelőre senkinek nem jutott eszébe a menekülés.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. június 10. 18:07
Ha kiadtak ilyen parancsot, aki kiadta az háborús bűnös!
Revízió
2022. június 10. 13:45
Szopni fogtok. - megint, de megérdemlitek !
Innogreen23
2022. június 10. 07:34
Olvasgatok mindenféle véleményt. Ki kaján mosollyal, ki pulyka vörös fejjel, habzó szájjal írja az okosságait a kanapé biztonságából. Vajon ezek az emberek tudnának ötven kiló cuccal a hátukon barcolni? Éreztek már hullaszagot a lövészárokban? Lerohadt már a lábuk a három hónapja viselt szarszagú bakancsban és ruhában? Kaptak már tífuszt, leprát, kolerát, mert egy gödörben rohadnak több hetes temetetlen halottakkal? Szakértökéim, szerethetitek, vagy utálhatjátok a résztvevőket, szívetek joga. De a szerencsétlen bakákról, legyenek azok bármelyik hadsereg tagja, csak tisztelet hangján szóljatok. Akik okozták ezt a szemétséget, azokon köszörüljétek a szátokat.
pitypang1125
2022. június 09. 21:15
Hát akkor bizony ott fogtok megdögleni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!