Fertőző kórokozó támad a Donyec-medencében

2022. június 17. 06:28

Egy orosz tábornok szerint a tularémia a kiemelt biológiai anyagok közé tartozik, amely kórokozót a szövetség svédországi hadgyakorlatán már használták.

2022. június 17. 06:28
null

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) által finanszírozott ukrajnai biológiai projektek elindulásával párhuzamosan fertőzés terjedt el a Donyec-medencében a katonák és a lakosság körében – idézte az Index Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak parancsnokát.

Jellemző, hogy 2015 óta – az ukrajnai Pentagon-projektek nagyszabású finanszírozásának kezdete óta – számos fertőző megbetegedést regisztráltak a katonák, valamint a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok lakosai körében – fogalmazott a tábornok.

Egyre több katona fertőződik meg

A leadott jelentés szerint „2016-ban a tularémia (nyúlpestis) előfordulása 2007-hez képest kilenc és félszeresére nőtt, és a megbetegedések szerkezetében is megkülönböztető jegyeket észleltek,

Kirillov szerint a NATO vonatkozó iránymutatásaiban (a sugárzási, vegyi, biológiai és nukleáris balesetek értékelésére vonatkozó iránymutatások) a tularémia a kiemelt biológiai anyagok közé tartozik, és elmondása alapján ezt a kórokozót a szövetség svédországi hadgyakorlatán használták, amit 2012-ben hivatalosan is megerősítettek.

Fotó: Aris Messinis / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. június 17. 15:05
Undorító mocsok ukránok!!!!!!!!!!!!!!!!!
masikhozzaszolo
2022. június 17. 13:36
Ezt a betegséget nem Macron vitte ajándékba Zelinek? Valami suvenírt illik vinni. Vagy konyak, esetleg sajt, bor, nő, használt, kidobott, Ausztráliának szánt tengeralattjáró? A Tuileriák palotája vagy röviden Tuileriák, franciául: Palais des Tuileries; (szó szerint „a tetőcserépgyárak palotája”) a francia uralkodók lakhelye volt Párizsban. Nevét onnan kapta, hogy egy régi csempe- és tetőcserépgyár helyére épült.
pipa89
2022. június 17. 10:47
Borzasztó, ezek tényleg ki akarnak irtani minket a Földről....
Spiltyu
2022. június 17. 09:18
valaki vegyi fegyvert vetett be... tuti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!