Ukrán elnöki iroda: a békeszerződés reménytelen és lehetetlen!

2022. június 22. 11:33

Mihajlo Podoljak szerint békeszerződés csak Oroszország veresége után lehetséges.

2022. június 22. 11:33
null

Békeszerződés megkötése csak akkor lehetséges, amikor Ukrajna területi integritása helyreáll, és Oroszország elkerülhetetlenül vereséget szenved – idézte a Kárpáti Igaz Szó Mihajlo Podoljakot, az elnöki iroda vezetőjének tanácsadóját.

„Jelen helyzetben a békeszerződés reménytelen és lehetetlen. A háború leállítása azt jelentené, hogy teljesen lemondunk népünk visszatéréséről Ukrajnába. Senki sem utazik például Harkivba, Zaporizzsjába, Dnyipróba, Krivij Rihbe, a választóvonal mentén fekvő városokba, ugyanis Ukrajna polgárai megértették, hogy a háború bármelyik pillanatban ugyanolyan intenzitással folytatódhat…

– fogalmazott. Podoljak hozzátette, Ukrajna csak megerősített pozícióból lép be a tárgyalásokba.

Nyitóképen: Mihajlo Podoljak. Fotó: Sergei Kholodilin / BELTA / AFP

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. június 23. 02:22
Ha nem képesek és hajlandók tárgyalni és kompromisszumra, csak bukni fognak.
sorivo4
2022. június 23. 02:08
Megértem, hogy nem akarják feladni a hazájuk és lemondani róla. Hanem a végsőkig harcolnának érte és nem törődnek bele a veszteségbe. De nemzetiségi rendezés nélkül ez lehetetlen. És ettől kerülnek egyre távolabb. Csak úgy kaphatnak vissza valamit, ha erre hajlandók. És akkor sem fognak visszakapni mindent. Többségi oroszlakta területeket biztosan nem. Ha lenne eszük, inkább megszabadulnának az orosz kisebbségtől és inkább élnének egy kisebb de homogénebb államban. Cserébe kérhetnének más előnyöket, kárpótlásul érte. Ez a legtöbb, amit elérhetnek. Vagy ennyit sem fognak.
sorivo4
2022. június 23. 02:03
Csak a békeszerződés lehetséges. Itt csak megegyezni lehet, mást nem. Csak áltatják magukat, miközben egyre többet veszítenek. Folyamatosan csak a kedvező béke lehetőségét veszítik. És folyamatos fáziskésében vannak. Amiben ma reménykednek, az tegnap volt és mára elmúlt.
sorivo4
2022. június 23. 01:45
"Békeszerződés csak akkor lehetséges, amikor Ukrajna területi integritása helyreáll, és Oroszország vereséget szenved" Olyan soha nem lesz. Próbáljanak a realitások talajára helyezkedni. Mert a valóság átlép rajtuk. Nincs szüksége a jóváhagyásukra. Amit egyszer Oroszország elfoglalt, azt nem kapják vissza. Legfeljebb komoly engedményekért cserébe. De eddig csak a komolytalanságukról adtak tanúságot. A Krímet vagy oroszlakta területeket soha nem kapnak vissza. Képtelenség. Álmokat ringatnak. Azt kéne inkább megelőzniük, hogy még több területet veszítsenek. Mert vissza foglalni nem fognak semmit. Soha. Aki ezzel hitegeti őket, az árt nekik. Mert nem visszahódítani fognak, hanem még többet elveszíteni. Míg nem marad semmi Ukrajnából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!