Amerikai tábornok: A világrend alapelve, hogy országok nem támadnak más országokra, kivéve ha önvédelemből történik

2022. június 07. 20:33

Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök vezetője szerint Ukrajna továbbra is számíthat az Egyesült Államok jelentős támogatására.

2022. június 07. 20:33
null

Ukrajna továbbra is számíthat az Egyesült Államok és szövetségesei jelentős támogatására, tiszteletből a normandiai partraszállásban részt vett katonák iránt, akik nácik felett aratott győzelme új világrendhez és jobb békéhez vezetett – jelentette ki kedden Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a normandiai Colleville-sur-Mer városban.

„Minden országnak joga van területi épségéhez”

Milley az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozott a normandiai partraszállás 78. évfordulójának ünnepségén, Normandia Omaha elnevezésű partszakaszán. Hangsúlyozta, hogy Oroszország Ukrajna ellen folytatott hadművelete aláássa a szövetségesek által kialakított, második világháborút követő rendet. „Kijev talán kétezer kilométerre van innen, de napjainkban ők is ugyanazokat a borzalmakat élik meg, mint a francia polgárok a második világháború idején” – közölte.  Felidézte azt az alapelvet, hogy

az erős országok nem szállhatják meg egyszerűen a kis államokat.

Minden ország szuverén, és joga van területi épségéhez – fogalmazott a tábornok.  

Milley szerint csak az önvédelem elfogadható

„A szabályokon alapuló világrend egyik alapelve, hogy országok nem támadnak más országokra katonai erővel, kivéve ha ez tisztán önvédelemből történik” – mondta.  Úgy fogalmazott, hogy az ukrajnai háború aláássa mindazt, amiért a Colleville-sur-Mer-i temetőben nyugvó szövetséges katonák harcoltak. Mint mondta,

az európai és a NATO-tagországok azért támogatják halálos és nem halálos fegyverzettel Ukrajnát, hogy ez a szabályrendszer fennmaradjon.

 „Úgy gondolom, az Egyesült Államok és szövetségesei jelentős mennyiségű támogatást nyújtanak Ukrajnának, és ez folytatódni fog” – tette hozzá Milley.    

(MTI)

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2022. június 08. 13:32
A világrend alapelve? Ezt nem mondhatják komolyan. Erőegyensúly. Az működött, ma is működne ha nem lenne az egyoldalú amerikai dominanciának befekvő töketlen európai vezetés. Megemlíthetnénk még az ENSZ egyezményeket, de azokat pont az USA szokta nyugati médiaháttérrel támogatott hazugságokkal kreatívan megkerülni. A világrend alapelve. Azt mikor foglalkták szerződésbe és kik írták alá? Arcomleszakad.
TOM66
2022. június 08. 11:55
Megelőző válaszcsapás! Azt lehet!
Nagyhuba1
2022. június 08. 10:15
Tábornok úr jelentős memóriazavarban szenved. AZ alábbi országok támadták meg az USA t ? ( teljesség igénye nélkül) Korea 1950 Iran 1953 Vietnam 1961 Guatemala 1964 Lybia 1985 Kuwait 1991 Afganistan 1998 Iran 2005 Libia 2011 stb....stb
Dunhill67
2022. június 08. 08:38
uhh...mondja ezt egy jenki.....kurva erős :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!