Orosz szóvivő: Kremencsukban nyugati fegyverraktárokat lőttek szét

2022. június 28. 14:15

Az ukrán híradások legkevesebb tíz halottról és negyven sebesültről számoltak be.

2022. június 28. 14:15
null

Az orosz légierő az Egyesült Államokból és az Európai Unióból szállított fegyvereket tároló hangárokra mért csapást precíziós rakétákkal a Poltava megyei Kremencsuk ukrán városban, a közúti helyi gépgyár közelében – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden újságírókkal, miközben a luhanszki szakadárok bejelentést tettek az amerikai HIMARS sorozatvető első ukrán bevetéséről. A tábornok szerint

a csapás nyugati gyártmányú fegyvereket és lőszereket ért, amelyeket a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatoknak szándékoztak továbbszállítani.   

„A nyugati fegyverekhez raktározott lőszerek felrobbanása tüzet okozott a gyárépület mellett található, nem működő bevásárlóközpontban” – tette hozzá. 

Legkevesebb tíz halott

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn azt írta Telegram-csatornáján, hogy Kremencsukban kigyulladt egy bevásárlóközpont, állítása szerint orosz rakétatámadás miatt.  Az ukrán híradások legkevesebb tíz halottról és negyven sebesültről számoltak be. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese azt mondta, hogy a bevásárlóközpont körüli helyzetben sok a kirívó ellentmondás, ami szerinte hasonlít a bucsai „provokáció” esetére.   

(MTI)

Nyitóképen: Igor Konasenkov. Fotó: Orosz védelmi minisztérium / AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2022. június 28. 19:10
Lusitania 1915. május 7. A német haditengerészet tudta, hogy az angol hajógigász nem csak polgári utasokat és árut, hanem hadianyagot is szállít (Amerikából Angliába). Az angolok buzgón titkosítottak minden vonatkozó dokumentumot, de a pár éve végzett búvárexpedíciók a leghalványabb kétséget is eloszlatták. Persze annak idején is nyilvánvaló volt, hogy a felhalmozott - állítólag - vaj és sajt rakomány ugyan mit rejtett. Churcillék nem is nagyon védték a hajót, hiszen veszíthetnek egy hajóóriást, ámde nyernek egy mérhetetlenül hatalmasabb szövetségest (USA). Így is történt. A polgárinak hazudott Lusitania elsüllyesztése nagy felzúdulást keltett az USA-ban és rábírták a vonakodó kormányzatot a világháborúba való belépésre, noha azon a földrészen, senki sem vágyott erre. Aztán a jenki beavatkozás megfordította a háború állását - az antant diadalmaskodott. Mi meg jól tanultunk egy ismeretlen szót: Trianon. Tanulság. Ne higgyük el bemondásra, hogy az iskolák, kórházak, plázák még véletlenül sem rejtenek fegyverraktárt, légvédelmi állást. Mindig jusson eszünkbe a Lusitania sorsa.
Gyzoltan
2022. június 28. 17:31
A műholdak felbontása már az 1970-80-as években lehetővé tette, hogy a kertedben olvasott könyvedbe beleolvassanak... Ennek megfelelően feltételezhető, hogy nemigen pazarolgatnak rakétákat...
Aerion
2022. június 28. 16:50
Úgy egész véletlenül nem az az ukrán stratégia, becses nyugati katonai tanácsra, hogy a lezsúfoltabb helyszínekre vigyék a fegyverraktárakat, és olyan épületekbe helyezzék el, mint az iskola, óvoda, vagy éppen egy szupermarket? A rohadt kurva anyátokat. Halál rátok.
foldizs
2022. június 28. 16:31
Akkor az ukránok botokkal tartóztatják fel az orosz hadsereget? Hogy nem sikerült még Kijev elfoglalása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!