Finn elnök: Oroszország már tömegpusztító fegyvereket használ

2022. június 13. 15:11

Sauli Niinistö elmondta azt is: egyre nehezebb fegyverzetekkel támogatják Ukrajnát.

2022. június 13. 15:11
null

Sauli Niinistö szerint Ukrajna és Oroszország egyre súlyosabb fegyvereket használ. A finn elnök a naantali nyári rezidenciáján tartott biztonságpolitikai megbeszéléseken beszélt újságíróknak:

„Egyre nehezebb fegyverzetekkel támogatjuk Ukrajnát. Másrészt Oroszország is elkezdett nagyon erős fegyvereket használni, például termobarikus bombákat, amelyek valójában tömegpusztító fegyverek.”

Finnország mellett Kijev és a NATO országai, köztük Nagy-Britannia is azzal vádolják az oroszokat, hogy termobarikus fegyvereket használnak, amelyek pusztítóbbak, mint a hagyományos robbanóanyagok – írja a Guardian.

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bagzóné Barbier Diplomatico
2022. június 13. 18:52
Na ezért sem vagy való a NATO-ba, hülyeségeket az amcsik is össze tudnak hordani.
Phm045
2022. június 13. 18:38
Na mondjatok egymásra licitálva megnagyobbakat, hogy elnyejetek a méltó jutalmatokat. Addig-addig acsarkodtok, egyszer valkinek tényleg elfogy a türelme..... Nem mellékesen megjegyezném, hogy finng "nyelvtestvereink" képesek lennének kivedeni egy orosz hiperszónikus raketa atomtöltetét. Nagyon közel vannak........
Akitlosz
2022. június 13. 17:17
Az a bomba nem tömegpusztító fegyver. Finnország Lengyelország példáját követni, rángatja a medve bajuszát. Csak Lengyelország sivalkodhat a NATO-ért, Finnország meg nem. Ha Finnország is elajándékozza a fegyverzetét, mint ahogyan azt Lengyelország is tette, akkor mi marad a saját hadseregének? Hosszú és védtelen határvonala van Oroszországgal. Oroszország erősen takarékon háborúzik Ukrajnában. Ha más országok is akarnak vele háborúzni, akkor még megkaphatják.
konfucius
2022. június 13. 17:12
Kedves Sauli, mutasd a bizonyítékot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!