Az Európai Bizottság támogatja Ukrajna uniós tagjelöltségét

2022. június 14. 13:21

A végső döntés a tagállamok kormányfőiből álló Európai Tanács kezében van.

2022. június 14. 13:21
null

Az Európai Bizottság javasolni fogja a tagállamok kormányfőiből álló Európai Tanácsnak, hogy hagyják jóvá Ukrajna uniós tagjelölti státuszát – tudta meg a Politico. A brüsszeli lap szerint a bizottság tisztviselői hétfőn értekeztek erről a kérdésről, miután szombaton Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke Kijevbe látogatott.

„A bizottság nem felejtette el, hogy Ukrajna az egyetlen ország Európában, ahol emberek haltak meg azért, mert az uniós zászlót hordozták. Így most nem lenne illendő azt mondani nekik, hogy »bocsi, srácok, rossz zászlót lobogtattatok«“ – idézett a Politico egy uniós tisztviselőt.

Az Európai Tanács jövő héten tart csúcstalálkozót Brüsszelben. Ukrajna tagjelöltségét azonban mind a 27 állam vezetőjének jóvá kell hagynia, és a híresztelések szerint legalább három tagállam még mindig ellenzi a lépést. 

Nyitókép: Hennadii Minchenko / NurPhoto / AFP

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. június 14. 19:27
Jogállamiság rendben, korrupció rendben, közpénz felhasználás ellenőrzés rendben, gazdasági egyensúly rendben, államháztartási hiány rendben, határvédelmi képesség rendben. Az Open Society Found, az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, stb. is megvizsgálta, és jobbnak is találták, mint Magyarországon. Taps, pezsgő pukkanás. Egy évvel később az EU-t betolják a hullaházba...
Osztap Bender
2022. június 14. 17:51
Kultúrnép ez is, már guggolva szarnak, lábukat betonpapucsba helyezve. Már a seggüket is kitörlik (ugyanazzal) a kukorica csutkával, ami madzagon lóg a lyuk fölött. Még 50 év és eljutnak az ülve szarásig és rötyipapírig. Addig azért váratni kellene őket az uniós tagsággal.
ZagerEvans2525
2022. június 14. 17:51
Remélem, Orbi nem fog az uki tagjelöltség ellen szavazni. Úgysem akarják őket felvenni, ez az egész annyit ér, mintha a B középről harsognák: hajrá ukik! Lesznek, akik ellen szavaznak, majd szexuáltassák őket emiatt. De amennyiben a szokásos formájukat hozva mégis megszavaznák, ne bújhassanak a viktorreádor köpönyege mögé, mondván, hogy ő a rohadt fasiszta diktátor, akit ki kell nyírni, országával együtt. Az ukik meg úgysem (hja, ezt már pötyögtem).
u.cserkész
2022. június 14. 17:48
Ahhoz képest, hogy Törökországot évtizedek óta hitegeti az Unio, Ukrajnát az összes köcsög támogatja. Na így kell rossz barátokat szerezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!