Brüsszel: Magyarország diszkriminálja az uniós állampolgárokat a kettős üzemanyag-árazással

2022. június 11. 09:50

Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára – véli az Európai Bizottság szóvivője.

2022. június 11. 09:50
null

Két hete van érvényben az a hazai szabályozás, mely szerint a magyarországi benzinkutakon csak a magyar forgalmival és rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron, a külföldieknek azonban a piaci árat kell fizetniük.

Az Európai Bizottság szerint ez a lépés sértheti az uniós jogot – erre reagálva mondta pénteken Orbán Viktor, hogy „van logika abban, amit mondanak”, de rendkívüli helyzet van, és az általános szabályoktól ilyenkor el kell térni. 

Az RTL megkeresésére a Bizottság szóvivője elmondta, hogy az egységes piac megőrzése fontos eszköz, hogy megküzdjenek a háború miatt kialakult gazdasági helyzettel.

Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára, közvetve a nemzetiségük miatt

– mondta Sonya Gospodinova EU-s szóvivő. Hozzátette, hogy a Bizottság tisztában vele, hogy az országoknak nehézségeket okoz a mostani helyzet, de most nem az egyoldalú diszkriminatív intézkedéseknek van itt az ideje.

Nyitókép: MTI / Czimbal Gyula

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. június 12. 19:39
Nincs kettős üzemanyagárazás. Kedvezmény van, amit bármelyik uniós állampolgár igénybe vehet akinek van érvényes magyar forgalmival bíró autója.
anaconda
2022. június 12. 06:20
Ha ez diszkrimináció, akkor pozitív diszkrimináció, ami megengedett. Nem a külföldiek kapják drágábban a benzint, hanem a magyarok kapják olcsóbban. Már megint (f)ordítva ülnek a lovon az idióták.
Niki1987.
2022. június 11. 18:38
Mi a probléma? Más országokban is annyiba kerül nekik, mint nálunk, nem? Mi közük hozzá, hogy mi mennyiért kapjuk? Tankoljanak fel rendesen otthon, ha nem tetszik.
rókabácsi
2022. június 11. 18:21
ha a benzint meg a gázolajat az emberek fogyasszák! akkor igen! de a gépjármű! az meg más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!