Zelenszkij: Ha találkozom Putyinnal, tűzszünet lesz

2022. május 04. 14:52

„Mert különben nem lesz találkozó” – fűzte hozzá az ukrán elnök.

2022. május 04. 14:52
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nyilvánosan el kellene köteleznie magát a tűzszünet mellett. Az ukrán elnök a Wall Street Journal online konferenciáján elmondta: egyelőre nem látja, hogy Oroszország abba akarná hagyni az ellenségeskedést.

Az államfő felhívta a figyelmet arra, hogy Mariupolban még mindig folynak ágyúzások és bombázások. Zelenszkij úgy véli, hogy csak akkor lehet fegyverszünetet kötni, ha találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ha találkozunk Putyin elnökkel, akkor tűzszünet lesz. Mert különben nem lesz találkozó.

És akkor talán személyesen is megegyezünk. Személyesen el kell köteleznie magát a tűzszünet mellett” – mondta Zelenszkij.

Az ukrán elnök ugyanakkor megjegyezte: a tűzszünet nem jelenti azt, hogy az orosz csapatok ott maradhatnak, ahol most vannak, és lesz némi befagyott konfliktus – írja az Unian.

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 05. 09:55
osztom Karvaly 2022. május 5. 9:31 @Cross Wire Semennyire. Az egyértelmű, hogy az ukrajnai helyzet eleve az amerikaiak által oroszoknak állított csapda volt, amibe bele is sétáltak. (az amerikaiak pontosan tudták, mi az, amiből az oroszok semmiképpen nem fognak engedni) Szerintem az amerikaiak célja "csak" az orosz gazdaság teljes kivéreztetése volt, azt nekik is tudniuk kell, hogy egy atomháborút nem nyerhetnek meg, így Oroszországba soha nem fognak tudni bevonulni, ahogy direkt konfliktust sem kezdeményezhetnek ellenük. Ez lassan kezd olyan "törököt fogtam, de nem ereszt" helyzetté válni, amibe az amerikai gazdaság ugyanúgy belerokkanhat - remélhetőleg az atomháborúig nem fog romlani a helyzet.
peterhill1125
2022. május 05. 03:35
"Kárpátalja nem volt soha Magyarországé. A magyarok azt hiszik visszakapják a területeiket." MOST AKKOR MI VAN????? Putyin, ha ezzel a féreggel egy asztalhoz ül, azzal felemelné a háborús bűnös Zelenszkijt a mocsokból.
Readar
2022. május 05. 02:22
Ez a pöcs legfeljebb Putyin inasával talizhat...
Házam Hazája
2022. május 05. 01:22
Jön a jó idő! A néped majd eldönti! Ha a javarésze nem akar majd hazamenni, az mindent elárul. Még téged is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!